Τείνουμε να θεωρούμε όλα τα είδη υπολειμμάτων τροφίμων ως απόβλητα για τα οποία δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Και ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μανιακά φλούδες λαχανικών ή φρούτων, εξακολουθούν να υπάρχουν μη προφανή “απόβλητα” που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δεύτερη φορά. Και ο καφές είναι ένα από αυτά, ειδικά όταν τα πεζοδρόμια είναι καλυμμένα με χιόνι ή παγωμένη βροχή.
Τα κατακάθια καφέ δεν είναι απλώς υπολείμματα από το πρωινό φλιτζάνι καφέ σας. Είναι ένα χρήσιμο μέρος του νοικοκυριού, αλλά με ευρύτερη χρήση.
Αντί για αλάτι, πασπαλίστε το πεζοδρόμιο με καφέ.
Τα κατακάθια του καφέ μπορούν να είναι ένα αποτελεσματικό υποκατάστατο του αλατιού, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως κατά του πάγου στα πεζοδρόμια. Το αλάτι χρησιμοποιείται ευρέως, αλλά είναι επιβλαβές για το περιβάλλον και τα παπούτσια σας. Σε αντίθεση με το αλάτι, οι κόκκοι καφέ δεν έχουν αρνητική επίδραση στα φυτά ή στα υλικά παπουτσιών. Επιπλέον, είναι δωρεάν επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καφέ που έχει απομείνει. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλά πασπαλίστε το σε μια παγωμένη επιφάνεια – λειτουργεί παρόμοια με το αλάτι. Είναι επίσης ιδανικό για ολισθηρές σκάλες, βεράντες και μπαλκόνια. Αυτή η οικολογική μέθοδος έχει ήδη εισαχθεί από αρκετές πόλεις στην Πολωνία και σε όλο τον κόσμο. Θα είναι δυνατή η επέκταση αυτής της λύσης σε ευρύτερη κλίμακα; Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε! Πριν χρησιμοποιήσετε το έδαφος του καφέ σε ένα χιονισμένο πεζοδρόμιο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά προετοιμασμένο.
Πώς να στεγνώσει σωστά το κατακάθι του καφέ;
Πρώτον, πρέπει να συλλεχθούν τα κατακάθια. Μπορεί να τοποθετηθεί σε δοχείο και να αποθηκευτεί για αρκετές ημέρες. Για να αποφευχθεί η μούχλα, πρέπει να έχει στεγνώσει καλά. Η διαδικασία ξήρανσης είναι απλή: απλά απλώστε το σε μια εφημερίδα ή χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε τους σε ένα ζεστό και αεριζόμενο μέρος. Όταν στεγνώσει και ξεραθεί, είναι ιδανικό για αποθήκευση και άλλες χρήσεις.