Τι θα συμβεί αν βάλετε το ψωμί στην κατάψυξη


Πώς μπορείτε να διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί και για περισσότερο χρόνο

Οι πλαστικές σακούλες και οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται συχνά μπορεί να φαίνονται σαν μια βολική λύση, αλλά δεν συμβάλλουν στη μακροπρόθεσμη φρεσκάδα των ψημένων προϊόντων.

Η υγρασία που συσσωρεύεται στο πλαστικό αναγκάζει τα ψημένα προϊόντα να μαλακώσουν και επιταχύνει το σχηματισμό μούχλας. Η αποθήκευση του ψωμιού στο ψυγείο δεν είναι επίσης καλή ιδέα – η χαμηλή θερμοκρασία προάγει την απώλεια υγρασίας, η οποία προκαλεί το ψωμί να σκληρύνει γρηγορότερα και να χάσει τη γεύση του.

Πώς να αποθηκεύσετε το ψωμί;

Εάν θέλετε το ψωμί να παραμείνει φρέσκο για όσο το δυνατόν περισσότερο, χρησιμοποιήστε φυσικές μεθόδους αποθήκευσης. Οι σχάρες ψωμιού, οι σακούλες από λινό ή βαμβάκι ή ακόμα και η κάλυψη του ψωμιού με μια καθαρή πετσέτα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της κυκλοφορίας του αέρα και του ψωμιού φρέσκου.

Πώς να παγώσετε το ψωμί;

Μπορείτε να παγώσετε αρτοσκευάσματα, αλλά μην το παρακάνετε με τον χρόνο. Το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη μόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα – όχι περισσότερο από 3 μήνες.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσετε το ψωμί είναι να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα λεπτά στο φούρνο για να απολαύσετε τη φρεσκάδα και την τραγανότητα όπως σε ένα αρτοποιείο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ