Τάρτα λεμόνι με μαρέγκα και καραμέλα


Η τάρτα λεμόνι με μαρέγκα και καραμέλα είναι ένας εκλεπτυσμένος συνδυασμός φρεσκάδας και γλυκιάς απόλαυσης. Η τραγανή βάση, η κρεμώδης γέμιση λεμονιού, η αφράτη μαρέγκα και η πλούσια καραμέλα δημιουργούν μια ακαταμάχητη αρμονία γεύσεων. Είναι το τέλειο επιδόρπιο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να χαρίσετε στον εαυτό σας μια δόση γκουρμέ ευχαρίστησης.

Τάρτα λεμόνι με μαρέγκα και καραμέλα – Υλικά

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση λεμονιού:

  • 3 κρόκους αυγών
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια

Για τη μαρέγκα:

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την καραμέλα:

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

1. Προετοιμασία της βάσης:

  1. Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ψιλά ψίχουλα.
  2. Ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και πιέστε το μείγμα σε μια φόρμα τάρτας. Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει.

2. Ετοιμασία γέμισης λεμονιού:

  1. Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών, το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Ρίξτε τη γέμιση πάνω από τη βάση και ψήστε στους 180°C για 10-12 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.

3. Παρασκευή μαρέγκας:

  1. Χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματίσουν μαλακές κορυφές.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη σταδιακά, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή.
  3. Απλώστε τη μαρέγκα πάνω από τη γέμιση και ψήστε στο γκριλ για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.

4. Ετοιμασία καραμέλας:

  1. Λιώστε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
  2. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία.
  3. Ρίξτε την καραμέλα πάνω από τη μαρέγκα για το τελείωμα.

Απολαύστε την τάρτα σας παγωμένη με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ