Η τάρτα λεμόνι με μαρέγκα και καραμέλα είναι ένας εκλεπτυσμένος συνδυασμός φρεσκάδας και γλυκιάς απόλαυσης. Η τραγανή βάση, η κρεμώδης γέμιση λεμονιού, η αφράτη μαρέγκα και η πλούσια καραμέλα δημιουργούν μια ακαταμάχητη αρμονία γεύσεων. Είναι το τέλειο επιδόρπιο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να χαρίσετε στον εαυτό σας μια δόση γκουρμέ ευχαρίστησης.
Τάρτα λεμόνι με μαρέγκα και καραμέλα – Υλικά
Για τη βάση:
- 200 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση λεμονιού:
- 3 κρόκους αυγών
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100 ml χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
Για τη μαρέγκα:
- 3 ασπράδια αυγών
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Για την καραμέλα:
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία της βάσης:
- Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ψιλά ψίχουλα.
- Ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και πιέστε το μείγμα σε μια φόρμα τάρτας. Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει.
2. Ετοιμασία γέμισης λεμονιού:
- Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών, το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίξτε τη γέμιση πάνω από τη βάση και ψήστε στους 180°C για 10-12 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
3. Παρασκευή μαρέγκας:
- Χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματίσουν μαλακές κορυφές.
- Προσθέστε τη ζάχαρη σταδιακά, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή.
- Απλώστε τη μαρέγκα πάνω από τη γέμιση και ψήστε στο γκριλ για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
4. Ετοιμασία καραμέλας:
- Λιώστε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία.
- Ρίξτε την καραμέλα πάνω από τη μαρέγκα για το τελείωμα.
Απολαύστε την τάρτα σας παγωμένη με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι!