Ντιπ παντζάρι με καρύδια


Το ντιπ παντζάρι με καρύδια είναι μια υπέροχη, υγιεινή και νόστιμη επιλογή για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Είναι γεμάτο γεύση, θρεπτικά συστατικά και προσφέρει έναν συνδυασμό γλυκύτητας από τα παντζάρια και της τραγανής υφής από τα καρύδια. Μπορεί να σερβιριστεί με ψημένο ψωμί, κριτσίνια, ή ακόμα και ως συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.

Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να το φτιάξετε στο σπίτι!

Συνταγή για ντιπ παντζάρι με καρύδια

Υλικά:

  • 3 μεγάλα παντζάρια, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. καρύδια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 2 κ.σ. γιαούρτι (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή)

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα στο μούλτι.
  2. Προσθέστε τα καρύδια, τη σκελίδα σκόρδου, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το βαλσάμικο ξύδι.
  3. Χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλετε πιο κρεμώδη υφή, προσθέστε το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα.
  4. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
  5. Μεταφέρετε το ντιπ σε ένα μπολ και διακοσμήστε με λίγα καρύδια και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Συμβουλή: Αφήστε το ντιπ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρετε για να αναδειχθούν οι γεύσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ