Τρεις απολαυστικές συνταγές με αυγά ποσέ


Τα αυγά ποσέ είναι από τις πιο κομψές και θρεπτικές επιλογές που μπορείτε να απολαύσετε για πρωινό, brunch ή ακόμα και ένα ελαφρύ δείπνο. Το απαλό ασπράδι που αγκαλιάζει τον κρόκο, σε συνδυασμό με δημιουργικές συνοδευτικές ιδέες, τα καθιστούν ιδανική βάση για πολλές γευστικές παραλλαγές.

Δείτε παρακάτω 3 διαφορετικούς τρόπους να τα απολαύσετε!

Συνταγές για αυγά ποσέ

1. Αυγά ποσέ σε φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο

Υλικά:

  • 2 αυγά
  • 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
  • 1/2 αβοκάντο, λιωμένο
  • Λίγος χυμός λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε τα αυγά ποσέ σε βραστό νερό με ξύδι (1 κ.σ. ξύδι σε 1 λίτρο νερό).
  2. Φρυγανίστε το ψωμί και απλώστε το λιωμένο αβοκάντο.
  3. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  4. Τοποθετήστε το αυγό ποσέ από πάνω και σερβίρετε.

2. Αυγά ποσέ σε σάλτσα ντομάτας (shakshuka style)

Υλικά:

  • 2 αυγά
  • 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες, το κύμινο και την πάπρικα. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  3. Φτιάξτε δύο μικρές “φωλιές” στη σάλτσα και ρίξτε τα αυγά ποσέ.
  4. Σιγοβράστε μέχρι να γίνουν τα αυγά και σερβίρετε με μαϊντανό.

3. Αυγά ποσέ με γιαούρτι και σάλτσα βουτύρου εμπνευσμένο από την Τουρκία  (Çılbır)

Υλικά:

  • 2 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοτριμμένη)
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 πρέζα τσίλι (προαιρετικά)
  • Άνηθος ή δυόσμος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε τα αυγά ποσέ.
  2. Ανακατέψτε το γιαούρτι με το σκόρδο και απλώστε το σε πιάτο.
  3. Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε την πάπρικα και το τσίλι.
  4. Τοποθετήστε τα αυγά πάνω στο γιαούρτι και περιχύστε τη σάλτσα βουτύρου. Γαρνίρετε με άνηθο ή δυόσμο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ