Το ψαρονέφρι με πορτοκάλι είναι ένα εκλεπτυσμένο και ταυτόχρονα εύκολο πιάτο που συνδυάζει τη ζουμερή υφή του χοιρινού κρέατος με τη φρεσκάδα και τη γλυκύτητα του πορτοκαλιού. Ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή για επίσημα δείπνα, αυτή η συνταγή θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Ψαρονέφρι με πορτοκάλι – Υλικά (για 4 άτομα)
- 800 γρ. ψαρονέφρι (κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.)
- 2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
- 100 ml λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα
Ψαρονέφρι με πορτοκάλι – Οδηγίες προετοιμασίας
- Μαρινάδα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το μέλι, τη μουστάρδα και το σκόρδο. Μαρινάρετε το ψαρονέφρι για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Σοτάρισμα: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες ψαρονέφρι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε τις από το τηγάνι και κρατήστε τις ζεστές.
- Σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρασί και ξύστε τη βάση για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Προσθέστε τη μαρινάδα και σιγοβράστε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρισμα: Επιστρέψτε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε με φρέσκο θυμάρι.
Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα)
- Θερμίδες: 320
- Πρωτεΐνες: 28 γρ.
- Λίπη: 12 γρ.
- Υδατάνθρακες: 16 γρ.
Χρόνος προετοιμασίας
- Προετοιμασία: 10 λεπτά
- Μαγείρεμα: 20 λεπτά
- Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Tips
- Προσθήκη γεύσης: Μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα κανέλας στη σάλτσα για πιο ζεστές νότες.
- Συνοδευτικά: Ταιριάζει υπέροχα με πουρέ πατάτας ή αρωματικό ρύζι.
- Φρεσκάδα: Χρησιμοποιήστε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού για καλύτερη γεύση.
Καλή σας όρεξη!