Ζουμερό ψαρονέφρι με πορτοκάλι


Το ψαρονέφρι με πορτοκάλι είναι ένα εκλεπτυσμένο και ταυτόχρονα εύκολο πιάτο που συνδυάζει τη ζουμερή υφή του χοιρινού κρέατος με τη φρεσκάδα και τη γλυκύτητα του πορτοκαλιού. Ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή για επίσημα δείπνα, αυτή η συνταγή θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Ψαρονέφρι με πορτοκάλι – Υλικά (για 4 άτομα)

  • 800 γρ. ψαρονέφρι (κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.)
  • 2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα

Ψαρονέφρι με πορτοκάλι – Οδηγίες προετοιμασίας

  1. Μαρινάδα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το μέλι, τη μουστάρδα και το σκόρδο. Μαρινάρετε το ψαρονέφρι για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Σοτάρισμα: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες ψαρονέφρι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε τις από το τηγάνι και κρατήστε τις ζεστές.
  3. Σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρασί και ξύστε τη βάση για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Προσθέστε τη μαρινάδα και σιγοβράστε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Σερβίρισμα: Επιστρέψτε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε με φρέσκο θυμάρι.

Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: 320
  • Πρωτεΐνες: 28 γρ.
  • Λίπη: 12 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 16 γρ.

Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Tips

  1. Προσθήκη γεύσης: Μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα κανέλας στη σάλτσα για πιο ζεστές νότες.
  2. Συνοδευτικά: Ταιριάζει υπέροχα με πουρέ πατάτας ή αρωματικό ρύζι.
  3. Φρεσκάδα: Χρησιμοποιήστε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού για καλύτερη γεύση.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ