Τούρτα με μελομακάρονα για να μην μείνει ούτε ψίχουλο


Αν ψάχνετε έναν ιδιαίτερο τρόπο να αναδείξετε τα παραδοσιακά μελομακάρονα, αυτή η τούρτα είναι η τέλεια επιλογή. Φτιάχνεται εύκολα, συνδυάζει την αγαπημένη γεύση του μελομακάρονου με βελούδινη κρέμα και αποτελεί ιδανικό γλυκό για γιορτινές περιστάσεις.

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά (χωρίς τον χρόνο για ψύξη)

Τούρτα με μελομακάρονα – Συνταγή

Υλικά:

  • 500 γρ. μελομακάρονα (κατά προτίμηση σπιτικά)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (προαιρετικά)
  • Λίγο γάλα (για να μουσκέψετε τα μελομακάρονα)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε την κρέμα: Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέστε το τυρί κρέμα και το μέλι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  2. Στρώση μελομακάρονων: Βουτήξτε ελαφρά τα μελομακάρονα στο γάλα και απλώστε μια στρώση σε μια φόρμα για τούρτα.
  3. Στρώση κρέμας: Καλύψτε τα μελομακάρονα με ένα μέρος της κρέμας. Συνεχίστε με εναλλασσόμενες στρώσεις μελομακάρονων και κρέμας.
  4. Τελική επικάλυψη: Στο τέλος, καλύψτε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και περιχύστε τη λιωμένη κουβερτούρα.
  5. Ψύξη: Τοποθετήστε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Απολαύστε τη με φίλους και οικογένεια, αφήνοντας τη γεύση της να σας ταξιδέψει στις πιο ζεστές γιορτινές αναμνήσεις!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ