Επανεργοποιήθηκε ο «ραδιοφωνικός σταθμός της Κρίσης» – Ζοφερός συνδυασμός με τον πύραυλο «Oreshnik»


Επίκειται ρωσικό χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik, που παρομοιάζεται με τα πυρηνικά; Δίνουν και παίρνουν τα τρομακτικά σενάρια

Ο συνήθως αθόρυβος ραδιοφωνικός σταθμός UVB-76, γνωστός και ως «ραδιοφωνικός σταθμός της Κρίσης» και «Zhuzhalka», που σχετίζεται με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ξαφνικά ενεργοποιήθηκε, αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ, μεταδίδοντας έναν αριθμό ρεκόρ λέξεων και περιλαμβάνοντας ένα κομμάτι γνωστού τραγουδιστή.

Πρόκειται για τον τραγουδιστή ονόματι Shaman (πραγματικό όνομα Yaroslav Dronov) ενώ παίχτηκε και μουσική από το μπαλέτο του Pyotr Tchaikovsky «Λίμνη των Κύκνων»,

Κι από εκεί και πέρα ξεκίνησαν τα σενάρια…. Διάφοροι κύκλοι, κατά βάση στο διαδίκτυο, συνέδεσε αυτήν την επαναλειτουργία με τις προετοιμασίες για ένα πυρηνικό χτύπημα ή χτύπημα με τον πύραυλο «Oreshnik».

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις για την ενεργοποίηση του σταθμού.

Το όνομα “Buzz” προέρχεται από το γεγονός ότι ο σταθμός εκπέμπει βόμβο μόνο σε συχνότητα 4625 kHz. Εκπέμπει έναν δείκτη καναλιού, ο οποίος ακούγεται σαν ένα σύντομο σήμα που επαναλαμβάνεται 25 φορές το λεπτό. Μερικές φορές ο δείκτης διακόπτεται και μια φωνή μεταδίδει στα ρωσικά. Η τελευταία φορά που η εκπομπή της διακόπηκε με λόγια ήταν λίγες μέρες πριν από τη ρωσική επίθεση τον Φεβρουάριο του 2022. Τότε ακούστηκαν οι λέξεις «σνιφάρισμα», «ανεξέλεγκτη», «μανιακός» και άλλα παρόμοια.

Χθες, 17 Δεκεμβρίου, ο σταθμός έπαιξε ξαφνικά το κομμάτι του Shaman “I’m Russian”. Στη συνέχεια, τα σύμβολα στην οθόνη, που δείχνουν τις συχνότητες, διαμορφώθηκαν σε μια εικόνα ενός ζώου και στη συνέχεια στη λέξη Gromel. Η εκπομπή έλεγε: «Αυτός είναι ο Γκρόμελ». Στη συνέχεια, ο ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε μια σύνθεση από τη “Λίμνη των Κύκνων”, η οποία έγινε σύμβολο της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ και στη συνέχεια ο ύμνος της Ένωσης.

Στο Z-publics γράφουν ότι οι ραδιοερασιτέχνες συχνά παίζουν μουσική σε μια ραδιοφωνική εκπομπή για διασκέδαση, και αυτό είναι αρκετά εύκολο να γίνει. Ωστόσο, τα κανάλια του Telegram δεν εξηγούν τη μετάδοση λέξεων.

Ο μύθος πίσω από το Buzz

Από την κυκλοφορία του «Buzz» στη δεκαετία του 1970 (σύμφωνα με άλλες πηγές, το 1982), έχει ξετυλιχτεί ένας μύθος. Συχνά αποκαλείται ένα από τα στοιχεία του ρωσικού συστήματος «Περίμετρος»

Πρόκειται για το σοβιετικό πυρηνικό σύστημα αντεπίθεσης «Περίμετρος», ένα συγκρότημα για αυτοματοποιημένη εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων σε περίπτωση πολέμου. Σύμφωνα με μια εκδοχή, εάν διακοπεί το σήμα του Buzzer, το σύστημα θα εξαπολύσει ένα πυρηνικό χτύπημα εναντίον του επιδιωκόμενου εχθρού. Γι’ αυτό και ονομάζεται «Ραδιοφωνικός Σταθμός της Κρίσης».

Σύμφωνα με άλλες υποθέσεις, ο ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει μυστικά μηνύματα, μεταξύ άλλων για να επιβεβαιώσει την ετοιμότητα των χειριστών στους σταθμούς λήψης. Ή αυτή είναι μια μέθοδος επικοινωνίας για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Πυραυλικό μήνυμα Πούτιν

Προχθές, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από συνεδρίαση του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου του Κράτους της Ένωσης στο Μινσκ, δήλωσε ότι η ομαδική χρήση πυραύλων Oreshnik μπορεί να συγκριθεί σε ισχύ με τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη της συστοιχίας στη Λευκορωσία είναι δυνατή το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι αυτή τη στιγμή η Ρωσία θα είναι σε θέση να δημιουργήσει σειριακή παραγωγή και τα όπλα θα προμηθεύονται στις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πληθαίνουν οι δηλώσεις για τους πυραύλους

Η Ρωσία πρέπει να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες με την εκτόξευση ενός πυραύλου Oreshnik (Hazel) στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Konstantin Dolgov. Ο Konstantin Dolgov, πρώην αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, έκανε τις παρατηρήσεις αυτές πρόσφατα με αφορμή δηλώσεις του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ότι η Ρωσία ενδέχεται να εκτοξεύσει έναν ακόμη πειραματικό πύραυλο Oreshnik τις επόμενες ημέρες.

Ο Dolgov δήλωσε ακόμη ότι το πρώτο χτύπημα με τον Oreshnik δεν έδωσε επαρκώς «μάθημα» στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ αδιαφορούν για τα δεινά των Ουκρανών.

Ο πύραυλος Oreshnik: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε τον πύραυλο Oreshnik στα τέλη Νοεμβρίου, ανακοινώνοντας ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ουκρανία. Η χρήση του θεωρήθηκε ως άμεση απάντηση στη χρήση προηγμένων δυτικών όπλων, όπως οι πύραυλοι ATACMS και Storm Shadow, από την Ουκρανία στο ρωσικό έδαφος

Σε αντίθεση με τα ρωσικά όπλα μικρότερου βεληνεκούς που χρησιμοποιούνται ήδη στην Ουκρανία, ο Oreshnik παρέχει στο Κρεμλίνο ένα εργαλείο κλιμάκωσης που αποφεύγει την ανάγκη ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

Στην ανάλυσή τους για το Βασιλικό Ινστιτούτο Ηνωμένων Υπηρεσιών (RUSI) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Dr. Sidharth Kaushal και Matthew Savill δήλωσαν: «Ένας μεγάλος πύραυλος όπως αυτός στέλνει ένα πιο ισχυρό μήνυμα γύρω από την πιθανή πυρηνική χρήση, καθώς και “τιμωρεί” την Ουκρανία για τη χρήση των ATACMS και Storm Shadow. Το πρωταρχικό ακροατήριο αυτού του μηνύματος είναι πιθανότατα το ΝΑΤΟ και ο συνασπισμός των διεθνών υποστηρικτών της Ουκρανίας, παρά η ίδια η Ουκρανία – μια όχι και τόσο διακριτική υπενθύμιση ότι η Ρωσία διαθέτει ένα ευρύτερο οπλοστάσιο διαφορετικών και μεγαλύτερων τύπων πυραύλων».

Ωστόσο, ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση του Νοεμβρίου σε εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στο Ντνίπρο έφερε συμβατικές κεφαλές.

Παρόλα αυτά, ο Πούτιν τον παρουσίασε ως ένα εξαιρετικά καταστροφικό όπλο, υποστηρίζοντας ότι οι κεφαλές του μπορούν να φτάσουν σε θερμοκρασίες άνω των 7.000 βαθμών Φαρενάιτ. Πρόσθεσε ότι η ταυτόχρονη εκτόξευση πολλαπλών πυραύλων Oreshnik θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφές παρόμοιες με ένα πυρηνικό πλήγμα.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί να διαθέτει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό πυραύλων Oreshnik, αλλά παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πόσο γρήγορα η χώρα μπορεί να παράγει περισσότερους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ