Αρκάς: Η ακαταμάχητη καλημέρα με τον Θανασάκη


Αρκάς: Ο αγαπημένος μας σκιτσογράφος επιστρέφει με μια γλυκιά και χιουμοριστική πινελιά για να μας καλημερίσει σήμερα Τετάρτη (18/12). Στο σημερινό σκίτσο, πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο λατρεμένος Θανασάκης, ο οποίος φαίνεται πως δεν μπορεί να αντισταθεί σε έναν πειρασμό… κυριολεκτικά γλυκό!

Μπροστά του στέκεται ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο σπίτι, στολισμένο με καραμέλες και ζάχαρη. Παρά τη σκανδαλώδη ομορφιά του γλυκού, η στέγη φαίνεται να έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές. Ο Θανασάκης, με μια χαρακτηριστική λαιμαργία και την «αθώα» έκφραση που όλοι αγαπάμε, έχει προφανώς ήδη δοκιμάσει ένα μεγάλο κομμάτι. Ψίχουλα γύρω από το στόμα και μια ύποπτη ικανοποίηση τον προδίδουν!

Το μήνυμα της ημέρας

Με το χαρακτηριστικό του χιούμορ, ο Αρκάς μας υπενθυμίζει πως οι πειρασμοί, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για γλυκά, δύσκολα αγνοούνται. Το σκίτσο συνδυάζει το πνεύμα των Χριστουγέννων με μια γερή δόση καθημερινής αδυναμίας, κάτι που κάνει τον Θανασάκη έναν χαρακτήρα με τον οποίο όλοι μπορούμε να ταυτιστούμε.

Οι πιστοί θαυμαστές του Αρκά δεν άργησαν να σχολιάσουν το σκίτσο με χιουμοριστικές και ζεστές ατάκες. Από προτάσεις για «συγχωροχάρτια» στον Θανασάκη μέχρι εξομολογήσεις για δικές τους «γλυκές αμαρτίες», το σημερινό σκίτσο αποτέλεσε και πάλι το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας!

 

Ποιος είναι ο σκιτσογράφος Αρκάς

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι μισογυνικά και “χοντροφοβικά”. Τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

Αρκάς: ΜΜΕ & αρθρογράφοι έχουν εστιάσει στις πολιτικές του πεποιθήσεις

Ο ίδιος ο Αρκάς, καθώς και ΜΜΕ και αρθρογράφοι, χαρακτήρισαν τις επικρίσεις απόπειρα λογοκρισίας, ενώ υποστήριξαν ότι η σάτιρα του Αρκά στοχεύει το φαινόμενο της πολιτικής ορθότητας, επειδή το θεωρεί επικίνδυνο και ικανό να απειλήσει κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ