Η μπουγάτσα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που αγαπιέται απ’ όλους. Στη συνταγή αυτή, προσθέτουμε μια γευστική πινελιά με την «Dubai Chocolate», μια σοκολάτα υψηλής ποιότητας με πλούσια υφή και αρώματα Ανατολής. Ακολουθήστε τα βήματα και εντυπωσιάστε με αυτό το μοναδικό γλυκό!
Σπιτική μπουγάτσα με «Dubai Chocolate»- Χρόνος προετοιμασίας
- Προετοιμασία: 20 λεπτά
- Μαγείρεμα: 30 λεπτά
- Συνολικά: 50 λεπτά
Υλικά:
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 200 γρ. Dubai Chocolate, λιωμένη
- 500 ml γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε την κρέμα:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τη λιωμένη Dubai Chocolate και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε τη μπουγάτσα:
- Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας σε επίπεδη επιφάνεια και τα βουτυρώνουμε ένα-ένα.
- Στην άκρη του κάθε φύλλου τοποθετούμε μια δόση από την κρέμα και διπλώνουμε σε φάκελο ή ρολό.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήσιμο:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η μπουγάτσα.
- Σερβίρισμα:
- Αφήνουμε τη μπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
- Σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας απόλαυση με αυτή την ξεχωριστή εκδοχή μπουγάτσας που συνδυάζει παράδοση και πολυτέλεια!