Σούπα κάστανο: Ιδανική για το τραπέζι των Χριστουγέννων


Η σούπα κάστανο είναι μια από τις πιο εκλεπτυσμένες και ζεστές επιλογές για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο βελούδινος πουρές του κάστανου συνδυάζεται με αρώματα και υφές που σε αγκαλιάζουν με τη θαλπωρή ενός φλιτζανιού. Με απλά υλικά αλλά μοναδική γεύση, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα επίσημο δείπνο ή μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 500 γρ. βρασμένα κάστανα (ή έτοιμα συσκευασμένα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Μερικά κρουτόν για το σερβίρισμα
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνιτούρα

Σούπα κάστανο – Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
  2. Προσθήκη κάστανων: Προσθέστε τα βρασμένα κάστανα και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  3. Μαγείρεμα: Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και αφήστε να βράσουν για 20 λεπτά, ώστε τα υλικά να ενωθούν.
  4. Αλέστε: Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ή μπλέντερ, αλέστε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
  5. Τελικές πινελιές: Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση και ανακατέψτε καλά.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με κρουτόν και φρέσκο μαϊντανό.

Χρόνος Παρασκευής

Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ