Αυγά: Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ λευκών και καφέ


Συχνά βλέπουμε αυγά που το κέλυφός τους, είναι λευκό ή σκουρόχρωμο, σχεδόν καφετί, κάτι που παραξενεύει και προκαλεί εύλογα την απορία, αν υπάρχει και διαφορά στη γεύση, την ποιότητα ή τα θρεπτικά συστατικά.

Αν και οι δύο επιλογές φαίνονται παρόμοιες, ορισμένοι παράγοντες κάνουν λεπτές διαφορές.

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυγών με λευκό κέλυφος και καφετί έγκειται στη φυλή των ορνίθων που τα παράγουν.

Οι όρνιθες με λευκούς λοβούς και φτερά συνήθως γεννούν αυγά με λευκό κέλυφος, ενώ εκείνες με κοκκινωπά φτερά και λοβούς γεννούν καφετί αυγά.

Ωστόσο, το χρώμα του κελύφους δεν επηρεάζει τη γεύση ή τη θρεπτική αξία των αυγών, επομένως αυτή η διάκριση είναι μόνο εξωτερική.

Μερικά βασικά σημεία που διακρίνουν αυτούς τους τύπους αυγών είναι::

  • Φυλή της κότας: Οι λευκές όρνιθες γεννούν αυγά με λευκό κέλυφος. Τα κοκκινωπά, αυγά με φλούδα πορτοκαλιού.
  • Οπτική διαφορά: Το κέλυφος έχει διαφορετικό χρώμα, αλλά το εσωτερικό είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.
  • Τιμή και προτίμηση: Σε ορισμένες περιοχές, τα αυγά με καφετί κέλυφος συχνά προτιμώνται και μερικές φορές μπορεί να έχουν υψηλότερη τιμή λόγω της αντιλαμβανόμενης ποιότητας.
  • Ποιότητα και γεύση: Δεν υπάρχουν πραγματικές διαφορές στη γεύση ή τα θρεπτικά συστατικά λόγω του χρώματος του κελύφους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ