Αυτή η συνταγή για Χριστουγεννιάτικο ρύζι είναι ιδανική για το γιορτινό τραπέζι σας. Πρόκειται για έναν μοναδικό συνδυασμό από αρωματικά μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς και ζουμερούς σπόρους ροδιού που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Είναι εύκολο στην παρασκευή, πλούσιο σε γεύσεις και φέρνει μια νότα πολυτέλειας στα γεύματά σας.
Χριστουγεννιάτικο ρύζι – Υλικά (για 6 μερίδες)
- 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
- 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ ή καβουρδισμένα καρύδια
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries ή σταφίδες
- 1/2 φλιτζάνι σπόροι ροδιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- Φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο για γαρνίρισμα
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία ρυζιού: Ξεπλύνετε το ρύζι κάτω από κρύο νερό μέχρι να βγαίνει διαυγές το νερό. Στραγγίστε καλά.
- Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μπαχαρικά: Προσθέστε την κανέλα και το μπαχάρι και ανακατέψτε για 1 λεπτό μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα.
- Μαγείρεμα ρυζιού: Ρίξτε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζωμό και αφήστε το να βράσει. Μειώστε τη φωτιά, καλύψτε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για περίπου 15-18 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
- Προσθήκη υλικών: Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε τα αμύγδαλα, τα cranberries και τους σπόρους ροδιού. Ανακατέψτε απαλά.
- Γαρνίρισμα: Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο πριν το σερβίρισμα.
Θερμίδες:
Μία μερίδα περιέχει περίπου 220 θερμίδες, ανάλογα με τα υλικά.
Χρόνος παρασκευής:
- Προετοιμασία: 10 λεπτά
- Μαγείρεμα: 25 λεπτά
- Σύνολο: 35 λεπτά