Ένα κόκκινο ρέμα χύθηκε στη θάλασσα κι την έβαψε κόκκινη, με την προέλευσή του να παραμένει άγνωστη
Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι του Σίδνεϊ, όταν ξαφνικά είχαν το θαλασσινό νερό σε ένα από τα λιμάνια της πόλης να γίνεται κόκκινο σαν αίμα.
Οι ντόπιοι εντόπισαν το κόκκινο ρέμα να διαπερνάει ένα πλούσιο αυστραλιανό προάστιο, καθώς περπατούσαν κατά μήκος της ακτής.
Το μυστήριο περιπλέκεται καθώς μετά από παρέμβαση του Συμβουλίου του Βόρειου Σίδνεϊ, εστάλησαν αξιωματικοί για έρευνες με την Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Νέας Νότιας Ουαλίας να εμπλέκεται επίσης. Ωστόσο κανείς τους δεν μπόρεσε να εντοπίσει την πηγή της αλλαγή του χρώματος του νερού, με μόνο μία θεωρία να έχει διατυπωθεί μέχρι στιγμής.
Υποψιάζονταν ότι η αλλαγή στο χρώμα οφειλόταν πιθανώς στη βαφή των υδραυλικών, επίσης γνωστή ως βαφή ανίχνευσης αποχέτευσης ή φλουορεσκεΐνη. Χρησιμοποιείται από υδραυλικούς για την ανίχνευση της ροής του νερού σε αποχετεύσεις ή σωλήνες για ίχνη διαρροών.
Οι αρχές καθησύχασαν πως η φλουορεσκεΐνη δεν είναι τοξική ουσία, αλλά ότι μπορεί να επιφέρει δραστική αλλαγή χρωμάτων.
Αν και παράξενο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αυστραλοί βλέπουν τις ακτές τους να έχουν βαθύ κόκκινο, με μια παρόμοια επιλογή περιστατικών να έχουν συμβεί πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.
Το 2012, αρκετές παραλίες της Αυστραλίας έγιναν κόκκινες λόγω φυκιών που ονομάζονται noctiluca scintillans, επίσης γνωστές ως «κόκκινη παλίρροια» ή «φωτιά στη θάλασσα» που ξεβράζονται σε αρκετές αμμουδιές κοντά στο Σίδνεϊ. Όπως και στην τελευταία περίπτωση βαφής υδραυλικών, τα φύκια θεωρούνταν επίσης μη τοξικά.