Γαλακτομπούρεκο με λαχταριστή κρέμα σοκολάτα


Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό, αλλά εδώ θα το μεταμορφώσουμε σε κάτι ξεχωριστό με μια πλούσια κρέμα σοκολάτας. Αυτή η εκδοχή συνδυάζει τη γλυκιά γεύση του σιροπιού και το τραγανό φύλλο με την ακαταμάχητη γεύση της σοκολάτας, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Γαλακτομπούρεκο με κρέμα σοκολάτας – Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
  • 1 βανιλίνη

Για το φύλλο:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας:
    • Ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους.
    • Ρίξτε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας γρήγορα, και επιστρέψτε το στο κατσαρολάκι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
    • Προσθέστε τη σοκολάτα και τη βανιλίνη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει.
  2. Προετοιμάστε το φύλλο:
    • Λαδώστε ένα ταψί και τοποθετήστε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα προς ένα.
    • Ρίξτε την κρέμα σοκολάτας ομοιόμορφα και καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης βουτυρωμένα.
  3. Ψήσιμο:
    • Χαράξτε την επιφάνεια σε κομμάτια και ψήστε στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Φτιάξτε το σιρόπι:
    • Βράστε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέστε το μέλι.
  5. Συναρμολόγηση:
    • Ρίξτε το χλιαρό σιρόπι πάνω στο ζεστό γαλακτομπούρεκο και αφήστε το να απορροφηθεί.

Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, και απολαύστε τη σοκολατένια εκδοχή αυτού του αγαπημένου γλυκού!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ