Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό, αλλά εδώ θα το μεταμορφώσουμε σε κάτι ξεχωριστό με μια πλούσια κρέμα σοκολάτας. Αυτή η εκδοχή συνδυάζει τη γλυκιά γεύση του σιροπιού και το τραγανό φύλλο με την ακαταμάχητη γεύση της σοκολάτας, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Γαλακτομπούρεκο με κρέμα σοκολάτας – Υλικά
Για την κρέμα σοκολάτας:
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 3 κρόκοι αυγών
- 150 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
- 1 βανιλίνη
Για το φύλλο:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
- 500 γρ. ζάχαρη
- 300 ml νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
- Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας:
- Ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους.
- Ρίξτε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας γρήγορα, και επιστρέψτε το στο κατσαρολάκι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Προσθέστε τη σοκολάτα και τη βανιλίνη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει.
- Προετοιμάστε το φύλλο:
- Λαδώστε ένα ταψί και τοποθετήστε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα προς ένα.
- Ρίξτε την κρέμα σοκολάτας ομοιόμορφα και καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης βουτυρωμένα.
- Ψήσιμο:
- Χαράξτε την επιφάνεια σε κομμάτια και ψήστε στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Φτιάξτε το σιρόπι:
- Βράστε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέστε το μέλι.
- Συναρμολόγηση:
- Ρίξτε το χλιαρό σιρόπι πάνω στο ζεστό γαλακτομπούρεκο και αφήστε το να απορροφηθεί.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, και απολαύστε τη σοκολατένια εκδοχή αυτού του αγαπημένου γλυκού!