Αν λατρεύετε τις μπανάνες και τη σοκολάτα, αυτό το κέικ είναι η απόλυτη λιχουδιά! Εύκολο, αφράτο και γεμάτο με σοκολατένια γεύση, είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή ακόμα και επιδόρπιο. Το άρωμα που θα γεμίσει την κουζίνα σας κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα σας μαγέψει.
Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα – Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες (πολτοποιημένες)
- 2 αυγά
- 120 ml ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια σοκολάτας
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο (προαιρετικά, για πιο σοκολατένια γεύση)
Οδηγίες:
- Προετοιμασία φούρνου:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
- Λάδωσε και αλεύρωσε μια φόρμα για κέικ ή βάλε αντικολλητικό χαρτί.
- Ανάμειξη υγρών υλικών:
- Σε ένα μπολ, λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Πρόσθεσε τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ανάμειξη στεγνών υλικών:
- Σε άλλο μπολ, ανάμειξε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το κακάο και το αλάτι.
- Συνδυασμός:
- Πρόσθεσε σταδιακά τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Ρίξε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε ελαφρώς.
- Ψήσιμο:
- Ρίξε το μείγμα στη φόρμα.
- Ψήσε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
- Άφησε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα πριν το βγάλεις.