Γκούλας: Το παραδοσιακό πιάτο της Ουγγαρίας στο Κυριακάτικο τραπέζι


Το γκούλας είναι ένα παραδοσιακό πιάτο από την Ουγγαρία, γνωστό για την πλούσια γεύση του που ευφραίνει τον ουρανίσκο. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τρυφερά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, λαχανικά και αρωματικά μπαχαρικά, δημιουργώντας ένα γεύμα ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι ιδανικό για κρύες μέρες ή όταν θέλετε ένα πλούσιο και ικανοποιητικό πιάτο για την οικογένεια.

Συνταγή για γκούλας – Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
  • 4 μέτρια καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο ζωμός βοδινού
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάλτε το και αφήστε το στην άκρη.
  2. Προσθέστε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα. Ρίξτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε την πάπρικα, το κύμινο και ανακατέψτε καλά για να βγουν τα αρώματά τους.
  4. Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε τις ντομάτες, τα καρότα, τις πατάτες, τις πιπεριές, και τον ζωμό.
  5. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να δέσει.
  6. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.

Απολαύστε αυτό το παραδοσιακό πιάτο που φέρνει τη γεύση της Ουγγαρίας στο τραπέζι σας!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ