Εξέγερση της καρμπονάρα: Ο λόγος που γνωστό εστιατόριο αρνείται πλέον να την σερβίρει


Σύμφωνα με το εστιατόριο ο πελάτης ΔΕΝ έχει πάντα δίκιο 

Αν επιθυμείτε να γευτείτε αυθεντικό ιταλικό φαγητό, θα περιμένατε να σας σερβίρουν πιάτα τα οποία βασίζονται στις κλασικές ιταλικές συνταγές που θα συναντούσατε και στον κατάλογο ενός παραδοσιακού εστιατορίου. Ακριβώς αυτή είναι η φιλοσοφία ενός εστιατορίου στο Λονδίνο, που αρνήθηκε να σερβίρει καρμπονάρα σε πελάτη, επειδή αυτός… τόλμησε να ζητήσει να προσθέσουν κρέμα γάλακτος.

Πιστοί στην ιταλική γαστρονομική παράδοση, πολλοί θα υποστήριζαν ότι μια κλασική καρμπονάρα δεν πρέπει ποτέ να παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, και το Bottega Prelibato στο μοντέρνο Shoreditch του Λονδίνου, επιμένει σε αυτή την λογική.

Σταμάτησαν μάλιστα να σερβίρουν το αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών αφού πάρα πολλοί πελάτες ζήτησαν να προσθέσουν στη συνταγή επιπλέον υλικά όπως κοτόπουλο και μανιτάρια.

Η συνταγή τους περιορίζεται σε κρόκους αυγών, τυρί Pecorino, guanciale και λίγο μαύρο πιπέρι, όπως ακριβώς ορίζει η παραδοσιακή συνταγή και ελπίζουν ότι οι πελάτες θα καταλάβουν γιατί δεν θα διατίθενται να αλλάξουν τον τρόπο παρασκευής του πιάτου.

Σε μια ειλικρινή ανάρτηση, δηλώνουν: «Είμαστε περήφανοι για την συνταγή μας, χωρίς κρέμα γάλακτος ή άλλα πρόσθετα υλικά. Ωστόσο, κατανοούμε πως δεν μοιράζονται όλοι το γούστο μας για αυτό το κλασικό πιάτο. Κάποιοι από εσάς μας ζητήσατε να προσθέσουμε κρέμα γάλακτος, μανιτάρια, κοτόπουλο ή άλλα συστατικά στην καρμπονάρα μας. Κάποιοι είπαν ότι ήταν πολύ αλμυρή, άλλοι ότι δεν ήταν αρκετά κρεμώδης. Καλή απόφαση; Κακή απόφαση; Δεν ξέρουμε. Μπορείτε να μας πείτε στα σχόλια. Ωστόσο, ένα πράγμα που ξέρουμε είναι ότι σεβόμαστε τις προτιμήσεις σας, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με την ποιότητα και την αυθεντικότητά μας», ανέφερε η μακροσκελής ανάρτηση.

Ο ιδιοκτήτης Gianfillippo Mattioli, που κατάγεται από τη Ρώμη, υπερασπίστηκε τη μέθοδο παρασκευής της καρμπονάρας του εστιατορίου του στην Telegraph, δηλώνοντας: «Είμαι από τη Ρώμη και πραγματικά ξέρω πώς να το κάνω, όπως και ο σεφ μου. Δεν χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος, προμαγειρεύουμε το ιταλικό Guanciale και το κάνουμε τραγανό. Είναι πολύ αμφιλεγόμενο. Είναι πολύ εύκολο να το σκεφτεί κανείς ως ένα πιάτο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ περίπλοκο και δύσκολο να ικανοποιήσει τον κόσμο».

Κατά συνέπεια, το εστιατόριο σταμάτησε να σερβίρει το δημοφιλές πιάτο, προς μεγάλη απογοήτευση των πελατών του.

Η πραγματική προέλευση της καρμπονάρας παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα συζήτησης, με συνδέσεις με τη Ρώμη και την περιοχή του Λάτσιο, αλλά οι εικασίες συνεχίζονται σχετικά με την αυθεντική γενέτειρα αυτού του παραδοσιακού ιταλικού πιάτου αλλά και την παραδοσιακή συνταγή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ