Αναζητάτε ένα γλυκό που συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με τη ζεστασιά των φθινοπωρινών γεύσεων; Αυτή η συνταγή για crumble με μήλα και βρώμη είναι ιδανική για εσάς! Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά και απλά βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Απολαύστε την τάρτα για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο και θα μας θυμηθείτε.
Τάρτα με μήλο, βρώμη και crumble – Υλικά
- 4 μέτρια μήλα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 100 γρ. βρώμη
- 50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 80 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 50 γρ. βούτυρο (παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους)
- 2 κ.σ. μέλι
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις φέτες μήλου με το χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. μέλι και μισή κουταλιά της κανέλας.
- Σε άλλο μπολ, συνδυάστε τη βρώμη, το αλεύρι, την υπόλοιπη κανέλα και την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει μια τραχιά ζύμη.
- Σε ένα ταψί, στρώστε τα μήλα και καλύψτε με το μείγμα βρώμης. Προαιρετικά, πασπαλίστε με καρύδια.
- Ψήστε για 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφένια η επιφάνεια.
- Σερβίρετε ζεστή την τάρτα, με λίγο παγωτό ή γιαούρτι.
Καλή απόλαυση!