Όταν ο χειμώνας μας τυλίγει με το κρύο του, δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό από μια ζεστή, αχνιστή σούπα. Η σούπα μοσχάρι είναι ένας ύμνος στη γεύση και τη θρεπτική αξία, φτιαγμένη με αγάπη και τα πιο αγνά υλικά. Με τα πλούσια αρώματα και τη βαθιά γεύση του μοσχαριού, σε συνδυασμό με φρέσκα λαχανικά, αυτή η συνταγή θα σας γίνει απαραίτητη για τα κρύα βράδια.
Συνταγή για σούπα μοσχάρι
Υλικά:
- 500 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή ελιά), κομμένο σε κύβους
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 1 ντομάτα, τριμμένη
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1,5 λίτρο ζωμός μοσχαριού ή νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία του μοσχαριού: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρετε τους κύβους του μοσχαριού μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε τους από την κατσαρόλα και αφήστε τους στην άκρη.
- Σοτάρισμα λαχανικών: Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τα καρότα. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθήκη ντομάτας και πελτέ: Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ. Ανακατέψτε καλά για 2-3 λεπτά ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Μαγείρεμα της σούπας: Βάλτε ξανά το μοσχάρι στην κατσαρόλα. Ρίξτε τον ζωμό, το φύλλο δάφνης και τις πατάτες. Αφήστε να πάρει μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Τελειώματα: Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και δοκιμάστε για αλάτι και πιπέρι. Αν η σούπα σας είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, πασπαλίζοντας με φρέσκο μαϊντανό.
Απολαύστε τη ζεστασιά και τη γεύση αυτής της υπέροχης σούπας και θα μας θυμηθείτε!