Σοκολατάκια με λικέρ κεράσι – Κάθε μπουκιά και γλύκα


Αναζητάτε μια γλυκιά λιχουδιά που να συνδυάζει τη σοκολάτα, τη φρουτώδη γεύση κερασιού και την ιδιαίτερη νότα του λικέρ; Αυτή η συνταγή για σοκολατάκια με λικέρ και κεράσι είναι η απόλυτη επιλογή για κέρασμα τώρα στις γιορτές. Ιδανικά για δώρο ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, αυτά τα σοκολατάκια θα γίνουν το επίκεντρο κάθε περίστασης!

Σοκολατάκια με λικέρ κεράσι – Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 50 ml λικέρ κεράσι
  • 100 γρ. βύσσινα γλασέ ή κονσερβοποιημένα κεράσια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Σκόνη κακάο (για πασπάλισμα, προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμασία της γέμισης:
    • Στραγγίστε τα κεράσια και αφήστε τα σε ένα μπολ με το λικέρ να απορροφήσουν τη γεύση.
    • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
  2. Δημιουργία της σοκολάτας:
    • Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο μέχρι να γίνει λεία.
    • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.
  3. Γέμισμα των σοκολατακίων:
    • Ρίξτε λίγο από το μείγμα σοκολάτας στις θήκες σιλικόνης ή σε μικρά φορμάκια και αφήστε το να στερεοποιηθεί ελαφρώς.
    • Τοποθετήστε από ένα κεράσι σε κάθε θήκη και συμπληρώστε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
  4. Ψύξη:
    • Βάλτε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξουν.
  5. Τελική πινελιά:
    • Αν θέλετε, πασπαλίστε τα σοκολατάκια με σκόνη κακάο ή διακοσμήστε τα με έξτρα κεράσια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ