Καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης – Το γλυκό σνακ που θα λατρέψετε


Τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης είναι μια γευστική απόλαυση που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των φιστικιών με την τραγανή υφή της καραμέλας. Είναι ιδανικά για σνακ, για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή ακόμα και ως διακόσμηση για γλυκά. Με την εξαιρετική διατροφική αξία των φιστικιών, αυτή η συνταγή προσφέρει μια ισορροπημένη λιχουδιά που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι.

Καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης – Υλικά

  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία: Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Καραμέλα: Ρίξτε τη ζάχαρη και το νερό στο τηγάνι και αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Φιστίκια: Προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν από την καραμέλα.
  4. Τραγανή υφή: Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι η καραμέλα να αποκτήσει σκούρο χρυσαφί χρώμα. Προσθέστε το αλάτι και τη βανίλια (αν τη χρησιμοποιείτε).
  5. Στερέωση: Απλώστε τα καραμελωμένα φιστίκια σε λαδόκολλα, διαχωρίζοντάς τα όσο είναι ζεστά. Αφήστε τα να κρυώσουν και να σκληρύνουν.

Διατροφική ανάλυση (ανά 30 γρ. μερίδα)

  • Θερμίδες: 160 kcal
  • Λιπαρά: 8 g (εκ των οποίων κορεσμένα 1 g)
  • Υδατάνθρακες: 18 g
  • Πρωτεΐνες: 4 g
  • Ίνες: 2 g

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ