Τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης είναι μια γευστική απόλαυση που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των φιστικιών με την τραγανή υφή της καραμέλας. Είναι ιδανικά για σνακ, για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή ακόμα και ως διακόσμηση για γλυκά. Με την εξαιρετική διατροφική αξία των φιστικιών, αυτή η συνταγή προσφέρει μια ισορροπημένη λιχουδιά που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι.
Καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης – Υλικά
- 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 50 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία: Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Καραμέλα: Ρίξτε τη ζάχαρη και το νερό στο τηγάνι και αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Φιστίκια: Προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν από την καραμέλα.
- Τραγανή υφή: Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι η καραμέλα να αποκτήσει σκούρο χρυσαφί χρώμα. Προσθέστε το αλάτι και τη βανίλια (αν τη χρησιμοποιείτε).
- Στερέωση: Απλώστε τα καραμελωμένα φιστίκια σε λαδόκολλα, διαχωρίζοντάς τα όσο είναι ζεστά. Αφήστε τα να κρυώσουν και να σκληρύνουν.
Διατροφική ανάλυση (ανά 30 γρ. μερίδα)
- Θερμίδες: 160 kcal
- Λιπαρά: 8 g (εκ των οποίων κορεσμένα 1 g)
- Υδατάνθρακες: 18 g
- Πρωτεΐνες: 4 g
- Ίνες: 2 g