Τσίζκεϊκ με γεύση μανταρίνι


Τα μανταρίνια είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του φθινοπώρου και του χειμώνα. Το άρωμά τους ξυπνά μνήμες από παιδικές στιγμές και γιορτές, ενώ η δροσερή και γλυκιά τους γεύση τα καθιστά ιδανικά για λαχταριστά γλυκά. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα ελαφρύ και μυρωδάτο γλυκό με μανταρίνια που θα σας μαγέψει. Είναι γρήγορο, εύκολο και ιδανικό για κάθε περίσταση!

Τσίζκεϊκ με γεύση μανταρίνι – Υλικά

  • Για τη βάση:
    • 200 γρ. μπισκότα digestive
    • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα:
    • 500 ml κρέμα γάλακτος
    • 250 γρ. τυρί κρέμα
    • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
    • Ξύσμα από 3 μανταρίνια
  • Για την επικάλυψη:
    • Χυμό από 4 μανταρίνια
    • 2 κ.σ. ζάχαρη
    • 2 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη βάση:
    • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
    • Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση και το πιέζουμε καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
  2. Φτιάχνουμε την κρέμα:
    • Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
    • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα μανταρινιού και ανακατεύουμε απαλά.
    • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και την αφήνουμε στο ψυγείο.
  3. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη:
    • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
    • Ζεσταίνουμε τον χυμό μανταρινιού με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
    • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε την επικάλυψη πάνω από την κρέμα.
  4. Τελική πινελιά:
    • Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ