Τα κάστανα είναι από τους πιο γευστικούς καρπούς του φθινοπώρου, γεμάτα αρώματα και νοστιμιά. Σε αυτή τη συνταγή, σας προτείνουμε ένα ιδιαίτερο γλυκό με πρωταγωνιστή τα κάστανα που δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους. Η μους κάστανο είναι ιδανική για να κλείσετε ένα δείπνο με φίλους ή για να την απολαύσετε ένα απόγευμα.
Γευστική μους κάστανο – Υλικά
- 500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ καφέ
- 100 γρ. καραμελωμένα κάστανα (για διακόσμηση)
- Λίγη τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πολτοποιήστε τα βρασμένα κάστανα μέχρι να γίνουν λείο μίγμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέστε τα κάστανα και το κονιάκ, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σερβίρετε σε ποτήρια ή μπολ, διακοσμώντας με καραμελωμένα κάστανα και τριμμένη σοκολάτα.
Απολαύστε το μοναδικό άρωμα και τη μεταξένια υφή αυτού του υπέροχου επιδορπίου!