Γεμιστά μήλα στον φούρνο με ξηρούς καρπούς και κανέλα


Τα γεμιστά μήλα συνδυάζουν την απαλή γλυκύτητα των ψημένων μήλων με την τραγανή υφή των ξηρών καρπών και το ζεστό άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικά για ένα χειμωνιάτικο επιδόρπιο ή ακόμα και ως μια ιδιαίτερη λιχουδιά για τις γιορτές. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη, γρήγορη και γεμάτη αρώματα που θα γεμίσουν το σπίτι σας με θαλπωρή.

Γεμιστά μήλα στον φούρνο -Υλικά

  • 4 μεγάλα μήλα (π.χ. Granny Smith ή Fuji)
  • 100 γρ. ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια), ψιλοκομμένους
  • 50 γρ. σταφίδες ή αποξηραμένα cranberries
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 50 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Καραμέλα ή σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Κόψτε το πάνω μέρος από τα μήλα και αφαιρέστε προσεκτικά τον πυρήνα, χωρίς να τρυπήσετε τη βάση.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες, το μέλι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  4. Γεμίστε τα μήλα με το μείγμα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
  5. Περιχύστε με το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού.
  6. Ψήστε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Σερβίρετε ζεστά με καραμέλα ή σιρόπι σφενδάμου για επιπλέον γεύση.

Απολαύστε τα γεμιστά μήλα ζεστά, μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλιας ή λίγο γιαούρτι για μια ισορροπημένη γλυκύτητα!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ