Αν ψάχνετε για ένα γεύμα που συνδυάζει γεύση χωρίς να παχαίνει η συνταγή είναι για εσάς. Η σάλτσα γιαουρτιού χαρίζει δροσερή υφή και άρωμα, κάνοντας το κοτόπουλο ακόμα πιο ζουμερό και νόστιμο. Πρόκειται για ένα ιδανικό πιάτο για μεσημεριανό ή βραδινό, συνοδευόμενο με σαλάτα ή ρύζι!
Κοτόπουλο με δροσερή σος γιαουρτιού – Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά μουστάρδα (προαιρετικά)
Για τη Σος Γιαουρτιού:
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ετοιμάστε το κοτόπουλο: Πασπαλίστε τα φιλέτα κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να μαγειρευτεί καλά (περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά).
- Ετοιμάστε τη σος γιαουρτιού: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σερβίρισμα: Αφού το κοτόπουλο είναι έτοιμο, τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και ρίξτε από πάνω τη σος γιαουρτιού. Σερβίρετε με ρύζι, σαλάτα ή ψητά λαχανικά.