Αλμυρά σου με τυρί και ζαμπόν – Το ορεκτικό που θα λατρέψετε


Τα αλμυρά σού είναι η ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ σνακ ή συνοδευτικό σε ένα τραπέζι με φίλους και οικογένεια. Αυτά τα αφράτα και γευστικά ορεκτικά γεμισμένα με τυρί, ζαμπόν, ή ακόμα και λαχανικά, μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στις προτιμήσεις σας. Είναι τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά, με τη γεύση τους να συνδυάζει την αλμύρα του τυριού και την απαλή υφή της ζύμης. Ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα και είναι ιδανικά ακόμη και για ένα γρήγορο πρωινό ή ένα απογευματινό κολατσιό!

Συνταγή για αλμυρά σού – Υλικά

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας
  • 1/2 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη για άρωμα

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε τη ζύμη σού: Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και αφήστε να πάρουν βράση.
  2. Προσθέστε το αλεύρι μονομιάς και ανακατέψτε έντονα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Αφήστε τη ζύμη να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Προσθέστε το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν, το πιπέρι και τα μυρωδικά, και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Με ένα κουτάλι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής, σχηματίστε μικρά σού σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Συμβουλή:

Αφήστε τα σού να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε για να αναδειχθούν καλύτερα οι γεύσεις. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια σάλτσα τυριού ή γιαουρτιού για περισσότερη νοστιμιά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ