Αφράτη τάρτα με κρέμα λεμονιού – Η δροσερή, χωνευτική και αρωματική απόλαυση


Αν λατρεύετε τα γλυκά με δροσερή και λεμονάτη γεύση, τότε αυτή η τάρτα με κρέμα λεμονιού είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Η συνταγή συνδυάζει μια βελούδινη κρέμα λεμονιού με τραγανή βάση τάρτας, προσφέροντας ένα πλούσιο και αρωματικό επιδόρπιο. Η κρέμα λεμονιού είναι ιδανική όχι μόνο για αυτήν την τάρτα, αλλά και για γέμιση σε κέικ, πάβλοβα ή ακόμα και για επάλειψη σε ψωμί για ένα γλυκό πρωινό.

Συνταγή

Υλικά για την κρέμα λεμονιού (Lemon Curd)

  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού (περίπου 3-4 λεμόνια)
  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση για την κρέμα λεμονιού

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
  3. Ζεστάνετε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή (περίπου 7-10 λεπτά).
  4. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και αποθηκεύστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη χρήση.

Υλικά για την τάρτα

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα (ή 250 γρ. μπισκότα digestive και 100 γρ. βούτυρο για βάση μπισκότου)
  • 1 δόση κρέμα λεμονιού (όπως παραπάνω)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • Φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα (π.χ. φράουλες, βατόμουρα, φύλλα δυόσμου)

Εκτέλεση για την τάρτα

  1. Προετοιμασία της βάσης: Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη ζύμη, απλώστε τη σε ταρτιέρα και τρυπήστε τη με ένα πιρούνι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αν προτιμάτε βάση μπισκότου, αναμείξτε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και πιέστε το μίγμα σε ταρτιέρα, βάζοντάς το στο ψυγείο για 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
  2. Συναρμολόγηση: Αφού κρυώσει η βάση, απλώστε μια παχιά στρώση κρέμας λεμονιού και αφήστε την να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη άχνη και απλώστε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα λεμονιού.
  4. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα και φύλλα δυόσμου πριν το σερβίρισμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ