Αν ψάχνετε για μια ξεχωριστή, αλμυρή τάρτα που θα εντυπωσιάσει τόσο με τη γεύση όσο και με την εμφάνισή της, αυτή η συνταγή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Η αλμυρή τάρτα με μήλα, μπέικον και παρμεζάνα συνδυάζει τη γλυκιά γεύση των μήλων με την αλμύρα του μπέικον και την πικάντικη αψάδα της παρμεζάνας, δημιουργώντας ένα απόλυτα ισορροπημένο πιάτο που είναι ιδανικό για ένα ιδιαίτερο δείπνο ή για να συνοδεύσετε το κρασί σας.
Αλμυρή τάρτα με μήλα, μπέικον και παρμεζάνα – Συνταγή
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3-4 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 μέτρια μήλα (προτιμήστε πράσινα), καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγα φύλλα φρέσκου θυμαριού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το σε απορροφητικό χαρτί.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα μήλα, το μέλι και την κανέλα. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε μια ταρτιέρα και τρυπήστε το ελαφρώς με ένα πιρούνι.
- Απλώστε το μίγμα μήλων και κρεμμυδιού πάνω από τη σφολιάτα. Προσθέστε το μπέικον και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.
- Ψήστε την τάρτα για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η σφολιάτα.
- Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε την να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν τη σερβίρετε. Γαρνίρετε με φύλλα θυμαριού αν θέλετε.