Οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση στους Αμπελόκηπους συνεχίζονται.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR η αντιτρομοκρατική εξετάζει ακόμη 3 σπίτια, εκτός από εκείνο στην οδό Αρκαδίας. Κάνουν φύλλο και φτερό σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα Νότια προάστια.
Στα Εξάρχεια, επί της οδού Σκυλίτση, υπάρχει ένα σπίτι «θησαυρός» ευρημάτων για τις αρχές. Εκεί έμενε το ζευγάρι των Αμπελοκήπων, ο 36χρονος νεκρός και η 33χρονη πολυτραυματίας. Πρόκειται για τον χώρο που έχει προσφέρει στην Αντιτρομοκρατική τα περισσότερα στοιχεία, όπως σχεδιαγράμματα, σημειώσεις, μάσκες, περούκες και φυσικά πολλά αποτυπώματα.
Τα στοιχεία που βγαίνουν από αυτόν το χώρο έχουν μπει σε πρώτη προτεραιότητα στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Από εκεί αναμένεται να αντληθούν στοιχεία για άτομα που βρίσκονταν αρκετα κοντά στο ζευγάρι και είχαν πρόσβαση στον προσωπικό τους χώρο. Αποτυπώματα και ό,τι θεωρείται ύποπτο έχουν μπει στο «μικροσκόπιο».
Ο δεύτερος χώρος βρίσκεται στον Κορυδαλλό και αποτελεί το πατρικό ενός εκ των μελών της ομάδας των Αμπελοκήπων, ενώ εξετάζεται και μια τρίτη τοποθεσία στον Πειραιά που αποτελεί το σπίτι όπου διέμενε ο 31χρονος που προφυλακίστηκε. Με δεδομένο ότι η Ασφάλεια έχει εντοπίσει δεκάδες κλειδιά, είναι πιθανό να υπάρχουν κι αλλά σημεία.
Αναζητούνται ακόμη δύο άτομα
Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα, στα χέρια των αρχών υπάρχει ένα «ορφανό» αποτύπωμα, το οποίο εξετάζεται σε ποιον ανήκει.
Είχε εντοπιστεί μετά το αποτυχημένο τρομοκρατικό χτύπημα κατά των ΜΑΤ, με τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε τάπερ. Η εκρηκτική ύλη ήταν ζελατοδυναμίτιδα και εκρηκτικό C4. Κάθε αποτύπωμα που προκύπτει από τις κατ’ οίκον έρευνες συγκρίνεται με αυτό.
Μέχρι τώρα υπάρχουν 4 γνωστά άτομα, ενώ υπάρχουν και ακόμη 2 άτομα ασύλληπτα. Λόγος γίνεται για άτομα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ αναζητούν και τον καθοδηγητή, το πρόσωπο εκείνο που τους έδειχνε τα βήματα πως από τα τρικάκια να περάσουν στις βόμβες.
Θα σκότωναν μέσω Facebook
Tα μέλη της ομάδας από τους Αμπελόκηπους χρησιμοποιούσε τις γνώσεις που είχαν από το πανεπιστήμιο. Μέσω του διαδικτύου και με μόλις μια απλή εντολή θα σκόρπιζαν τον τρόμο με το «χτύπημά» τους.
Οι πυροτεχνουργοί εστίασαν σε έναν μηχανισμό ρομποτικής ο οποίος προγραμματίζεται μέσω υπολογιστή. Οι βομβιστές έχουν την δυνατότητα να φορτώσουν ένα συγκεκριμένο λογισμικό και να του δώσουν εντολές ακόμα και μέσω Facebook, στέλνοντας ακόμη και ένα απλό μήνυμα όπως «Καλημέρα».
Το ρομπότ θα διάβαζε την λέξη «Καλημέρα» ως εντολή για να ενεργοποιήσει τον πυροκροτητή και να σκορπίσει τον θάνατο. Το καίριο ζήτημα στην υπόθεση είναι πως ο βομβιστής θα μπορούσε να στείλει το μήνυμα και να βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά, ενώ και το ηλεκτρονικό του αποτύπωμα δε θα ήταν καθόλου εύκολο να εντοπιστεί, καθώς θα έστελνε το μήνυμα από την Αθήνα, ωστόσο θα το έκανε να φαίνεται πως το στέλνει από κάποια μακρινή χώρα στην άλλη πλευρά του κόσμου, πάγια τακτική των απατεώνων του διαδικτύου.