Οι ελπίδες επιβίωσης των θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων θα μειώνονταν ραγδαία
Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει συνταρακτικά νέα καθώς παρέχει την εκτίμησή της για το πότε θα μπορούσε να εξαφανιστεί η ανθρωπότητα κυριολεκτικά από προσώπου Γης.
Σύμφωνα με την μελέτη αυτή οι ακραίες θερμοκρασίες θα μπορούσαν να τερματίσουν τη ζωή τόσο των ανθρώπων όσο και των θηλαστικών στον πλανήτη μας.
Οι επιστήμονες εκτιμούν πως με αργό ρυθμό οι ήπειροι επί της Γης παρασύρονται και αργά ή γρήγορα θα ενωθούν και θα σχηματίσουν μια ενιαία τεράστια ήπειρο, η οποία θα ονομάζεται Pangea Ultima.
Όπως είναι λογικό αυτή η τεράστια ήπειρος, θα άλλαζε ραγδαία το κλίμα του πλανήτη. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Geoscience, αξιοποιεί κλιματικά μοντέλα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από υπερυπολογιστές και δείχνουν πως η νέα χωροδιάταξη με την συνένωση όλων των ηπείρων, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον πολύ ζεστό και ξηρό, ανυπόφορο για όλες τις μορφές ζωής.
Η δημιουργία αυτής της υπερηπείρου θα είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες χερσαίες εκτάσεις. Ακόμη, η έρευνα έδειξε πως σε εκατομμύρια χρόνια, ο ήλιος θα γίνει πιο φωτεινός, εκπέμποντας περισσότερη ενέργεια και θερμαίνοντας τη Γη.
Παρά το γεγονός πως τα θηλαστικά είναι υπερβολικά προσαρμοστικά, η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, θα ήταν πραγματικά ανυπόφορη. Η μελέτη αναφέρει ότι μόνο το 8% έως 16% περίπου της γης θα ήταν κατοικήσιμο για θηλαστικά, στη νέα υπερήπειρο.
Εν κατακλείδι η μελέτη δείχνει πως το κλίμα της Γης θα μπορούσε να γίνει τόσο ζεστό, που τα περισσότερα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων, θα φλέρταραν πολύ στενά με την εξαφάνιση.