Καραμελωμένο κοτόπουλο με λαχανικά


Το καραμελωμένο κοτόπουλο με λαχανικά είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Η εν λόγω συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τη βαθιά, πλούσια γεύση της σόγιας και την ελαφριά γλυκύτητα της ζάχαρης ή του μελιού, που δημιουργούν έναν υπέροχο συνδυασμό πάνω σε τρυφερό κοτόπουλο. Τα λαχανικά προσθέτουν υφή και χρώμα, δημιουργώντας ένα ελκυστικό πιάτο τόσο οπτικά όσο και γευστικά. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή noodles για ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα.

Καραμελωμένο κοτόπουλο με λαχανικά-Συνταγή

Υλικά:

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξίδι ρυζιού ή μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  2. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ακόμα λάδι, αν χρειάζεται, και σοτάρετε το σκόρδο και το τζίντζερ (αν χρησιμοποιείτε) για 1-2 λεπτά, μέχρι να μυρίσουν.
  3. Προσθέστε τα λαχανικά και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, διατηρώντας τη φρεσκάδα τους.
  4. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι ή τη ζάχαρη και το ξίδι. Ανακατέψτε καλά για να καραμελώσουν όλα τα υλικά.
  5. Μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να καλύψει το κοτόπουλο και τα λαχανικά με έναν γλασάτο μανδύα.
  6. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Σερβίρετε το πιάτο γαρνιρισμένο με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ