Απολαύστε ένα ιδιαίτερο γλυκό που συνδυάζει την πλούσια σοκολάτα, την καραμέλα και το φρέσκο άρωμα του πορτοκαλιού σε κάθε κουταλιά. Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για όσους λατρεύουν τις έντονες γεύσεις και την αρμονία γλυκού-ξινού.
Υλικά:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. καραμέλα (ή καραμέλες που θα λιώσετε)
- 2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε την καραμέλα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σοκολατένια στρώση: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από την καραμέλα. Ρίχνουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
- Στήσιμο του γλυκού: Σε γυάλινα ποτήρια ή μπολ, ρίχνουμε πρώτα μια στρώση από τη σοκολατένια κρέμα, ύστερα λίγο από την καραμέλα και επαναλαμβάνουμε. Τελειώνουμε με καραμέλα και γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σερβίρισμα: Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε για να σταθεροποιηθούν οι στρώσεις.