Τα εκλέρ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα, με γαλλική καταγωγή και πλούσια γεύση. Η ανάλαφρη ζύμη τους συνδυάζεται αρμονικά με την κρέμα βανίλιας και την επικάλυψη σοκολάτας, δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Ιδανικά για να τα φτιάξετε στο σπίτι και να τα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας!
Εκλέρ: Υλικά
Για τη ζύμη choux
- 125 ml νερό
- 125 ml γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. αλεύρι
- 4 αυγά
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 500 ml γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. βανίλια
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ζύμη choux: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, σχηματίζουμε εκλέρ με τη ζύμη σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Κρέμα ζαχαροπλαστικής: Ζεσταίνουμε το γάλα. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στο μείγμα και επιστρέφουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.
- Επικάλυψη σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
- Κόβουμε τα εκλέρ, γεμίζουμε με την κρέμα και επικαλύπτουμε με τη σοκολάτα.
Καλή απόλαυση!