Γευστική κρεμμυδόπιτα – Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο


Η κρεμμυδόπιτα είναι μια παραδοσιακή πίτα της ελληνικής κουζίνας, γεμάτη με γεύση από γλυκά καραμελωμένα κρεμμύδια και φρέσκα μυρωδικά. Είναι ιδανική για ένα ζεστό γεύμα ή ως συνοδευτικό. Με το τραγανό φύλλο και το πλούσιο εσωτερικό της, αυτή η πίτα φέρνει όλη τη θαλπωρή και τη νοστιμιά της ελληνικής παράδοσης στο τραπέζι σας.

Κρεμμυδόπιτα: Υλικά

  • 500 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 3 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη φέτα, το γάλα και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  3. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ελαφρά. Ρίχνουμε το μείγμα των κρεμμυδιών και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα.
  4. Ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν κόψουμε σε κομμάτια.

Καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ