Αν μάθετε τι περιέχουν μέσα οι κοτομπουκιές δύσκολα θα ξαναφάτε: Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο επιστήμονας Dr. Richard D de Shazo από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν οι αγαπημένες σε όλους μας κοτομπουκιές περιέχουν μέσα τα πάντα εκτός από κοτόπουλο
Μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι… είναι τα λεγόμενα chicken nuggets τα οποία βρίσκουμε στα σουπερμαρκετ και τα φαστ φουντ.
Ωστόσο μετά τις αποκαλύψεις που κάνει επιστήμονας μάλλον θα… δυσκολευτείτε να ξαναφάτε.
Τα δείγματα που πήρε από φαστ φουντ και εξέτασε σε μικροσκόπιο περιείχαν ουσιαστικά περισσότερες φλέβες, πάχος, κόκκαλα και ιστό από κοτόπουλο, απ΄ότι πραγματικό κρέας!
Τα αποτελέσματα σόκαραν και τον ίδιο τον Dr. deShazo, αναφέρει η Daily Mail που υπογραμμίζει ότι το εν λόγω προϊόν είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό.
Δημοσιογραφική έρευνα, έβγαλε “λαβράκι”
Η δημοσιογράφος Μόνικα Ενγκ, όπως σημειώνει το Bussiness Insider, υπέβαλε πρόσφατα έρευνα στην αρμόδια αμερικανική αρχή για να της αποκαλυφθεί η συνταγή που χρησιμοποιούν σχολεία του Σικάγο για τις κοτομπουκιές που προσφέρουν ως γεύμα στους μαθητές.
Όπως προέκυψε λοιπόν από την έρευνά της οι κοτομπουκιές περιέχουν τουλάχιστον 28 συστατικά μεταξύ των οποίων:
- συμπυκνωμένη πρωτεΐνη σόγιας
Αν και είναι μια συμπυκνωμένη πηγή πρωτεΐνης, η σκόνη απομονώσεως πρωτεΐνης σόγιας περιέχει επίσης φυτά, τα οποία μπορούν να μειώσουν την απορρόφηση μετάλλων. Βοηθά στην δημιουργία μυών αλλά δεν μπορεί να είναι η αποτελεσματικότερη επιλογή πρωτεϊνών.
- απομονωμένη πρωτεΐνη σόγιας
- μαύρη ζάχαρη
- αλάτι
- κρεμμύδι σε σκόνη
- μαλτοδεξτρίνη
Η μαλτοδεξτρίνη είναι μια λεπτή λευκή σκόνη που παράγεται με την επεξεργασία των αμύλων σε λαχανικά όπως το καλαμπόκι, το σιτάρι και οι πατάτες.
Μην αφήσετε το γεγονός ότι η μαλτοδεξτρίνη παρασκευάζεται από λαχανικά να σας ξεγελάσει, καθώς είναι εξαιρετικά επεξεργασμένη για να καταλήξει στο τελικό προϊόν.
Η μαλτοδεξτρίνη είναι πολυσακχαρίτης. Τόσο το άμυλο όσο και το γλυκογόνο είναι πολυσακχαρίτες.
- διοξείδιο του πυριτίου
- κιτρικό οξύ
Το κιτρικό οξύ είναι ασθενές οργανικό τρικαρβοξυλικό οξύ. Είναι πολύ διαδεδομένο στο φυτικό βασίλειο, κυρίως στα λεμόνια και τα άλλα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, τις φράουλες και πολλά άλλα φρούτα. Είναι εξαιρετικό φυσικό συντηρητικό, ενώ χρησιμοποιείται και ως ρυθμιστής οξύτητας και αρωματικό συστατικό. Βικιπαίδεια
- χλωριούχο κάλιο
Το χλωριούχο κάλιο ή χλωρίδιο του καλίου είναι η ανόργανη ένωση με εμπειρικό τύπο KCl. Είναι το άλας που προκύπτει από την εξουδετέρωση του υδροχλωρικού οξέος από το υδροξείδιο του καλίου. Το χημικά καθαρό χλωριούχο κάλιο, στις κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος, είναι άοσμο λευκό ή άχρωμο υαλώδες κρυσταλλικό στερεό.
- φωσφορικό νάτριο
Το φωσφορικό νάτριο είναι ρυθμιστής της οξύτητας και παράγοντας ζελατινοποίησης(χρησιμοποιείται για να δεσμεύει τα ιόντα μετάλλων).αντιοξειδωτικών. Εμποδίζει την αφυδάτωση και χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής των οξέων στις σκόνες για να εμποδίσει την συσσωμάτωση. Αυξάνει την δράση των αντιοξειδωτικών.
- και… λίγο κοτόπουλο