Κολοκυθάκια γεμιστά με «βελούδινο» αυγολέμονο


Τα κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο είναι μια αγαπημένη ελληνική συνταγή που συχνά συνδέεται με τις σπιτικές αναμνήσεις της κουζίνας. Αυτή η συνταγή συνδυάζει το ήπιο άρωμα των κολοκυθιών με την πλούσια γεύση της γέμισης από κιμά και ρύζι, ενώ το αυγολέμονο προσθέτει μία βελούδινη υφή και ξινό, πικάντικο τόνο, που δένει ιδανικά με τα υπόλοιπα υλικά. Ένα πιάτο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει, είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό.

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο – Υλικά

Για τα κολοκυθάκια και τη γέμιση:

8 μέτρια κολοκυθάκια
500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή χοιρινό)
1 φλιτζάνι ρύζι (για γεμιστά)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο:

2 αυγά
Χυμό από 1-2 λεμόνια
Ζωμό από τη σούπα

Εκτέλεση

Προετοιμασία κολοκυθιών: Κόψτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και αδειάστε τα με ένα κουτάλι, δημιουργώντας μια κοιλότητα για τη γέμιση. Κρατήστε το εσωτερικό για άλλη χρήση, αν θέλετε.

Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το μισό από το ελαιόλαδο.

Γέμισμα κολοκυθιών: Γεμίστε κάθε κολοκυθάκι με το μίγμα, αφήνοντας λίγο κενό γιατί το ρύζι θα φουσκώσει κατά το μαγείρεμα.

Μαγείρεμα: Τοποθετήστε τα γεμιστά κολοκυθάκια σε μία κατσαρόλα και προσθέστε λίγο νερό, ίσα-ίσα να καλύπτει τα κολοκυθάκια. Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προετοιμασία αυγολέμονου: Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας καλά. Με μία κουτάλα, πάρτε λίγο από το ζεστό ζωμό και προσθέστε τον σταδιακά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.

Τελικό στάδιο: Ρίξτε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια και ανακινήστε απαλά για να πάει παντού η σάλτσα. Αφήστε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ