Δένδιας: «Προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων» – Οι δηλώσεις των επισήμων


Εντυπωσίασαν τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, τα F-16, τα τεθωρακισμένα σύγχρονα άρματα μάχης

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρά στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πέρας της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου. «Για να αποκτήσουμε, έτσι, τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχαμε ποτέ. Για να μπορούν με τη σειρά τους να μας γεμίζουν υπερηφάνεια, όπως σήμερα, και να εγγυώνται το μεγάλο αγαθό της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής αξιοπρέπειας» διαμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναλυτικά η δήλωση Δένδια:

«Η Ελλάδα σήμερα γιορτάζει την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Οι γιορτές όμως αποκτούν νόημα όχι μόνον όταν θυμόμαστε το παρελθόν, αλλά όταν χρησιμοποιούμε τα διδάγματά τους για να νοηματοδοτούμε το παρόν και το μέλλον.
Το νόημα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 είναι η διαχρονική απόφαση του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους, της ελληνικής κοινωνίας, να προασπίσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ακεραιότητά του. Και για να το πετύχουμε αυτό, για να μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει γίνει στο νέο ελληνικό κράτος. Αυτό που έχουμε ονομάσει «Ατζέντα 2030». Για να αποκτήσουμε, έτσι, τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχαμε ποτέ. Για να μπορούν με τη σειρά τους να μας γεμίζουν υπερηφάνεια, όπως σήμερα, και να εγγυώνται το μεγάλο αγαθό της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.
Χρόνια Πολλά, να είστε πάντα καλά!»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης εκτόξευσε «βέλη» κατά της τουρκικής προκλητικότητας. «84 χρόνια μετά τιμούμε τους ήρωες που έδωσαν τα πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ελευθερία της πατρίδας μας (…) όμως σήμερα έχουμε χρέος ως χώρα να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα. Σε όσους επιβουλεύονται ως αναθεωρητές της ιστορίας τα εθνικά μας συμφέροντα. Δε δεχόμαστε κανενός είδους παζάρι, θελουμε σεβασμό στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το μόνο λοιπόν που έχουμε να μοιραστούμε με τους γείτονες μας είναι μια κοινή αντίληψη για σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας δήλωσε ότι «πρέπει να δείξουμε με τον καλύτερο τρόπο ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και φυλάει την εθνική της κυριαρχία ακεραιότητα και τα δικαιώματα της»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης υπογράμμισε πως «δε ζουν οι ψυχές των ανθρώπων χωρίς πατρίδα. Και το χρέος στην πατρίδα απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση. Απαιτεί σκληρή δουλειά, αρετή και τόλμη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες σε κάθε μεριά της γης».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ