28η Οκτωβρίου: Γιγαντιαία ελληνική σημαία, 1,5 στρέμματος, κυματίζει στο λιμάνι του Ηρακλείου [βίντεο]


Με την αφορμή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο λιμάνι του Ηρακλείου υψώθηκε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές σημαίες που έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, ενισχύοντας την ιστορική μνήμη και την εθνική υπερηφάνεια. Η σημαία, με διαστάσεις 32×45 μέτρα, καλύπτει έκταση 1,5 στρέμματος (περίπου 1.440 τετραγωνικά μέτρα) και αποτελεί ένα εντυπωσιακό θέαμα που τράβηξε την προσοχή εκατοντάδων επισκεπτών.

Η Πρωτοβουλία της Οικογένειας Καλαθάκη

Η οικογένεια Καλαθάκη, γνωστή για την αφοσίωσή της στην προώθηση της παράδοσης και των αξιών του τόπου, ανέλαβε και φέτος τη δαπάνη και την οργάνωση αυτής της ξεχωριστής δράσης, υπογραμμίζοντας τον συμβολισμό της ελληνικής σημαίας. Η γιγαντιαία σημαία κυματίζει σε σημείο του λιμανιού μπροστά από το φρούριο Κούλες, αποτίοντας φόρο τιμής στους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων.

Η εικόνα συγκινεί

Το θέαμα της τεράστιας σημαίας είναι μοναδικό και δημιουργεί έντονα συναισθήματα στους πολίτες του Ηρακλείου και στους επισκέπτες της πόλης. Η έπαρση της σημαίας έγινε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τη συγκινητική τελετή, ενώ τα κοινωνικά μέσα γέμισαν από φωτογραφίες και βίντεο που αναδεικνύουν την εντυπωσιακή αυτή πρωτοβουλία.

Η σημαία αναμένεται να παραμείνει αναρτημένη καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, λειτουργώντας ως σύμβολο ενότητας και υπερηφάνειας.

Ένα ρεκόρ που συνεχίζει την παράδοση

Η συγκεκριμένη σημαία αποτελεί ένα είδος ρεκόρ, καθώς συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ελληνικές σημαίες που έχουν ποτέ υψωθεί στη χώρα. Η δράση αυτή, η οποία έγινε πλέον θεσμός, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της οικογένειας Καλαθάκη, παραμένοντας ζωντανή υπενθύμιση της εθνικής ταυτότητας και κληρονομιάς.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ