Μητσοτάκης: Ισχυρή και ασφαλής Ελλάδα με έτοιμες ένοπλες δυνάμεις για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας


Κατά τον σημερινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση στο Περιστέρι, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ισχυρής παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας. Τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει μια πανέτοιμη άμυνα, εξασφαλίζοντας την εθνική ακεραιότητα και την ασφάλεια των πολιτών της. Η συμμετοχή και το παράστημα των μαθητών στην παρέλαση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, συμβολίζουν τη συνέχεια και τη δύναμη της χώρας, ενώ αποτελούν τη νέα γενιά που φέρει το εθνικό μέλλον στα χέρια της.

Η επένδυση στους νέους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στη σημασία της υποστήριξης των νέων, υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία έχει χρέος να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές ώστε να ζήσουν μια καλύτερη ζωή και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία. Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη δέσμευση για ένα ισχυρό εκπαιδευτικό σύστημα που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και των δυνατοτήτων των νέων

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η δημοκρατία απαιτεί συνεχή φροντίδα και υγιή διάλογο, χαρακτηρίζοντας την πολιτική αρετή ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής σταθερότητας. Υπογράμμισε την ανάγκη για σεβασμό και αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των πολιτών, παρά τις όποιες διαφορές, ενισχύοντας την εθνική ενότητα και την κοινή πρόοδο.

Η παρέλαση και τα μηνύματα του πρωθυπουργού επισφραγίζουν τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στη Μεσόγειο, διατηρώντας μια ισχυρή αμυντική στάση και ταυτόχρονα επενδύοντας στο μέλλον μέσω της νέας γενιάς, με σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού.



Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εβδομαδιαία ανάρτηση

«Η 28η Οκτωβρίου είναι μια διαρκής υπόμνηση για το τι μπορούμε να πετύχουμε με εθνική ενότητα ακόμη κι αν έχουμε μπροστά μας το “αδύνατο”», τόνισε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στο Facebook.

«Ογδόντα τέσσερα χρόνια μετά, η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μία παρατεταμένα ταραγμένη γειτονιά, ένας αξιόπιστος παράγοντας ειρήνης, με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που εγγυώνται την αποτρεπτική μας ισχύ. Προϋπόθεση για αυτόν τον πατριωτισμό τής ευθύνης, τον υγιή πατριωτισμό, είναι μια δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ