28η Οκτωβρίου: Μεγαλόπρεπης η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη 


Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου κορυφώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, θα παρευρεθεί στις 11:00 το πρωί στην παρέλαση, ενώ νωρίτερα, στις 10:30, θα πραγματοποιήσει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, εκπροσωπώντας το ελληνικό έθνος με τιμή και σεβασμό.

Οι στρατιωτικές και αεροπορικές επιδείξεις

Με εντυπωσιακή παρουσία, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας θα παρουσιάσουν τα επίλεκτα τμήματα τους, καθώς και τις σύγχρονες στρατιωτικές μονάδες και μηχανοκίνητες δυνάμεις. Τα άρματα μάχης και οι μηχανοκίνητες μονάδες θα τιμήσουν την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ» με ισχυρή παρουσία. Σημαντικό σημείο της παρέλασης θα είναι και οι εναέριες επιδείξεις, όπου ο Σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, πιλότος της περίφημης Ομάδας Επιδείξεων «Ζευς», θα καθηλώσει το κοινό πετώντας με το F-16, δημιουργώντας εντυπωσιακούς σχηματισμούς στον ουρανό της πόλης.

28η Οκτωβρίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και περιορισμοί στη στάση και τη στάθμευση γύρω από τη λεωφόρο, όπου θα γίνει η παρέλαση, από νωρίς το πρωί έως την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων. Ο συντονισμός και η ασφάλεια της περιοχής είναι σε υψηλά επίπεδα, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.



Η σημερινή ημέρα, με κεντρικό μήνυμα την αντίσταση του ελληνικού λαού το 1940, αναδεικνύει τη δέσμευση της χώρας να τιμά τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων. Με αίσθημα εθνικής περηφάνιας, η Θεσσαλονίκη γίνεται επίκεντρο των εορτασμών, μεταφέροντας το μήνυμα της ελευθερίας και του θάρρους σε όλη την Ελλάδα​.




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ