Οι περιπτώσεις δηλητηριάσεων όπως στο ξενοδοχείο στη Φλώρινα που συγκλόνισαν τη χώρα


Περιπτώσεις δηλητηριάσεων όπως στο ξενοδοχείο στη Φλώρινα

Ένας άνδρας βρίσκεται στη ΜΕΘ ενώ άλλα 13 άτομα γλύτωσαν τα χειρότερα μετά τη δηλητηρίαση που υπέστησαν από μονοξείδιο του άνθρακα στο ξενοδοχείο που διέμεναν στη Φλώρινα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό στην Ελλάδα. Μάλιστα στο παρελθόν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις με θανάτους σε ξενοδοχεία όπου υπήρξε διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Στις 5 Απριλίου 1999 στο νησί της Ρόδου πέθαναν τρεις Αυστριακοί. Στις 26 Οκτωβρίου 2006 στην Κέρκυρα ένας 6χρονος και ένας 7χρονος βρετανικής καταγωγής χάνουν την ζωή τους. Στις 14 Ιανουάριου 2007, στο Νεοχώρι Ηλείας ένα ζευγάρι έφυγε από την ζωή και τον Νοεμβρίο του 2009 σε ένα ξενοδοχείο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης πεθαίνει αρχικά ένας 27χρονος. Αρχικά δεν έγινε αντιληπτός ο λόγος που κατέληξε και ένα 24ωρο αργότερα πεθαίνει κι ένας 28χρονος.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας και Καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ μιλώντας στο Mega ανέφερε: «Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άοσμο και άχρωμο αέριο. Δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την ύπαρξή του, και γι’ αυτό ακριβώς είναι άκρως επικίνδυνο».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ