Νέα Υόρκη: Μυστήριο με τις σορούς που εντοπίζονται στον Jamaica Bay


Οκτώ περιπτώσεις μέσα σε μόλις έναν χρόνο

Η New York Post, αναφέρει οτι η περιοχή στο νότιο Μπρούκλιν και την χερσόνησο των Rockaways στο Κουίνς, κερδίζει τη φήμη του ενός άτυπου «Τριγώνου των Βερμούδων» λόγω των πολλών περιστατικών ανεύρεσης σορών. Οι Αρχές έχουν ολοκληρώσει τις έρευνες για πέντε από τα περιστατικά, αλλά παραμένουν ερωτήματα για τη φύση των θανάτων, ενώ σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις η αιτία θανάτου κρίθηκε «αδιευκρίνιστη» από τον ιατροδικαστή.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο διακεκριμένος κινηματογραφιστής Ρος Μακντόνελ, ο οποίος βρέθηκε αποκεφαλισμένος και ακρωτηριασμένος σε παραλία του Breezy Point, ενώ είχε εξαφανιστεί δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Τμήματα της σορού του Ross McDonnell ξεβράστηκαν σε παραλία του Breezy Point στις 17 Νοεμβρίου 2023. Οι Αρχές αρχικά θεωρούσαν ότι ο 44χρονος Ιρλανδός πιθανόν πνίγηκε κατά τη διάρκεια μιας βραδινής κολύμβησης, αλλά τελικά ο θάνατός του κρίθηκε αδιευκρίνιστος λόγω της κατάστασης των υπολειμμάτων του σώματός του.

Τρία ακόμη περιστατικά παραμένουν υπό διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένου αυτού του 48χρονου Μάρκο Ραμίρεζ, που βρέθηκε νεκρός κατά μήκος του Cross Bay Boulevard, και μιας άγνωστης γυναίκας που ξεβράστηκε στο Breezy Point.

Ο Colin Marma είπε στους συναδέλφους του ότι θα έβγαινε για καφέ στις 2 Φεβρουαρίου 2024, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Μόνο μία περίπτωση έχει οριστεί με σιγουριά ως αυτοκτονία: ένας άνδρας χωρίς κεφάλι, που βρέθηκε κοντά σε ψαρολίμανο στο Κουίνς, ενώ σε κοντινή απόσταση είχε εντοπιστεί κρεμασμένο ένα σκοινί από τη γέφυρα Joseph P. Addabbo.

Η αυξανόμενη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας είναι έκδηλη. Η δημοτική σύμβουλος του Κουίνς, Τζοάν Αριόλα, εξέφρασε τις ανησυχίες της στις αρχές από το καλοκαίρι, όταν οι νεκροί είχαν ήδη φτάσει τους πέντε. Οι κάτοικοι της περιοχής Rockaway Peninsula και της Broad Channel αναρωτιούνται για την αλυσίδα των μυστηριωδών εμφανίσεων σωμάτων στο νερό. «Αν συνέβαιναν σε άλλη περιοχή οκτώ περιπτώσεις σε ένα έτος, θα υπήρχε μεγάλος θόρυβος. Οι αρχές οφείλουν να μας ενημερώσουν για το τι συμβαίνει», ανέφερε ο πρόεδρος της Broad Channel Civic Association, Νταν Μάντι Τζούνιορ.

Ο Jamaica Bay εξυπηρετεί ανάγκες αλιείας, τουρισμού και παροχής νερού για την περιοχή, αλλά τώρα παραμένει στο επίκεντρο ενός μυστήριου. Παρότι οι εμφανίσεις σορών σε υδάτινες περιοχές της Νέας Υόρκης δεν είναι ασυνήθιστες, όπως επισημαίνει ο απόστρατος υπαστυνόμος και καθηγητής του John Jay College, Τζο Τζακαλόουν, η μεγάλη συχνότητα φέρνει αναπόφευκτα ανησυχία. «Δεν πρέπει να προχωράμε σε συμπεράσματα. Ορισμένοι θάνατοι μπορεί να είναι ατυχήματα ή αυτοκτονίες, αλλά είναι σίγουρα πολλά για τόσο μικρό χρονικό διάστημα», τόνισε ο ίδιος.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα περιστατικά. Ωστόσο, η ανάγκη για απαντήσεις παραμένει, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής προσδοκούν μεγαλύτερη διαφάνεια και ενημέρωση από τις αρχές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ