Ισραήλ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου – Τουλάχιστον 35 τραυματίες, 6 είναι σε σοβαρή κατάσταση


Σε δεκάδες ανέρχεται ο απολογισμός των τραυματιών, εκ των οποίων πολλοί είναι σοβαρά, από το φορτηγό το οποίο προσέκρουσε πάνω σε στάση λεωφορείου σε μεγάλη διασταύρωση κοντά στη περιοχή Glilot, στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι τραυματίες φτάνουν τους 35, ενώ η κατάσταση έξι εξ αυτών θεωρείται κρίσιμη.

Το νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ αναφέρει ότι ένα από τα θύματα της ύποπτης τρομοκρατικής επίθεσης στον κόμβο Glilot βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Το χρονικό

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ένα λεωφορείο είχε σταματήσει στη στάση για να αφήσει επιβάτες, έξω από βάση του ισραηλινού στρατού. Εκείνη τη στιγμή, φορτηγό έπεσε πάνω στη στάση και στους ανθρώπους που αποβιβάζονταν.

Όπως γνωστοποίησαν οι αστυνομικές αρχές ο οδηγός του φορτηγού «εξουδετερώθηκε» από οπλισμένους πολίτες.

Τρομοκρατική επίθεση

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η αστυνομία δήλωσε, ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση και ότι στην περιοχή αναπτύσσονται μεγάλες δυνάμεις, ενώ ζήτησε από τους οδηγούς να μην περνούν από την περιοχή.

Μάλιστα στην Glilot βρίσκεται το αρχηγείο της Mossad, καθώς και πολλές μονάδες πληροφοριών των IDF και η Unit 8200 μια υψηλού προφίλ ομάδα πληροφοριών σημάτων.

Μαρτυρία εθελοντή

«Οι ιατρικές ομάδες της United Hatzalah παρέχουν επί του παρόντος τις πρώτες βοήθειες σε περίπου 30 άτομα (σε αυτό το στάδιο) που υπέστησαν τραυματισμούς. Ορισμένοι από αυτούς εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από το φορτηγό», είπε εθελοντής που βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ