«Ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών» – Αποκαλυπτική συνέντευξη Τραμπ για όλους και για όλα


Σε μια πιο «ελεύθερη» από ότι συνήθως, συζήτηση, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στον «εναλλακτικό» δημοσιογράφο Τζο Ρόγκαν, επί τρεις ώρες, για όλα τα θέματα.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε την Παρασκευή ένα σχεδόν τρίωρο επεισόδιο της εκπομπής «The Joe Rogan Experience», με το ίδιο να δημοσιεύεται το βράδυ της ίδιας μέρας.

Συζήτησε για πολλά θέματα από τα «λάθη που έκανα στην προηγούμενή μου θητεία» μέχρι και τις πιθανότητες να υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες.

Ο ίδιος, μάλιστα -κι ενώ έχει υποστεί… τρεις απόπειρες δολοφονίας το τελευταίο διάστημα εναντίον του – ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, με τον εχθρό εντός (των Ηνωμένων Πολιτειών)».

Μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε σε ατάκες που είναι γνωστές από τις ομιλίες του Τραμπ σε προεκλογικές εκστρατείες, αλλά το podcast προσέφερε στον ίδιο την ευκαιρία να προσεγγίσει ένα κοινό που επιθυμεί η εκστρατεία του.

Το γεγονός ότι ο Τραμπ επέλεξε να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία του και να περάσει ώρες στο στούντιο του Ρόγκαν στο Όστιν – μια παράκαμψη που καθυστέρησε την έναρξη των δηλώσεών του σε μια προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Παρασκευής στο Μίσιγκαν κατά αρκετές ώρες – ήταν ένα σημάδι της εμβέλειας του Ρόγκαν και της σημασίας του ακροατηρίου που προσελκύει.

«Κακές επιλογές»

Ξεκινώντας, ο Ρόγκαν ρώτησε τον Τραμπ αν ο πρώην πρόεδρος είχε κάνει «κακές επιλογές» κατά τον διορισμό αξιωματούχων κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ, αφού υπερηφανεύτηκε για τους διορισμούς του στο Ανώτατο Δικαστήριο, αναγνώρισε ότι «το μεγαλύτερο λάθος που έκανα» ήταν ότι «επέλεξα κάποιους ανθρώπους που δεν έπρεπε να είχα επιλέξει». Ο Ρόγκαν ρώτησε αν ο Τραμπ αναφερόταν σε «νεοσυντηρητικούς», με τον Τραμπ να απαντά: «Ναι, νεοσυντηρητικούς, ή κακούς ανθρώπους, ή άπιστους ανθρώπους».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στον Τζον Κέλι, πρώην προσωπάρχη στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Τραμπ και στον Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας.

«Οι φιλελεύθεροι είναι τώρα υπέρ της κριτικής»

Συνεχίζοντας τη συζήτηση σε ένα άλλο θέμα ο Ρόγκαν υποστήριξε ότι «Οι επαναστάτες είναι τώρα Ρεπουμπλικάνοι» και αποκάλεσε τους συντηρητικούς «πανκ ροκ», ενώ «Οι φιλελεύθεροι είναι τώρα υπέρ της κριτικής. Είναι υπέρ της λογοκρισίας. Μιλούν για τη ρύθμιση της ελευθερίας του λόγου. Είναι τρέλα να το βλέπεις».

Ο Τραμπ απάντησε: «Κυνηγούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Έκαναν κάτι που γίνεται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες».

Επιπλέον, ο Ρόγκαν ρώτησε τον Τραμπ αν είναι «απόλυτα αποφασισμένος» να διορίσει τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ στην κυβέρνησή του. Τον Αύγουστο, ο Κένεντι ανέστειλε την ανεξάρτητη προεδρική του εκστρατεία και υποστήριξε τον Τραμπ. Ο Τραμπ απάντησε: «Ω, είμαι απόλυτα αφοσιωμένος. Αλλά το μόνο πράγμα που θέλω να είμαι λίγο προσεκτικός μαζί του είναι το περιβαλλοντικό. Επειδή δεν του αρέσει το πετρέλαιο. Εγώ λατρεύω το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πιστεύουμε ότι ο Άρης και όλοι αυτοί οι πλανήτες δεν έχουν ζωή»

Ο Ρογκάν «πίεσε» τον Τραμπ για κυβερνητικά μυστικά σχετικά με το αν υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη.

Ο πρώην πρόεδρος είπε αρχικά ότι «δεν υπήρξε ποτέ πιστός» στην εξωγήινη ζωή. Στη συνέχεια όμως φάνηκε να κάνει στροφή, υπενθυμίζοντας ότι είχε πάρει συνέντευξη από «αξιόπιστους» πιλότους τζετ που ισχυρίζονταν ότι είχαν δει «πολύ περίεργα» πράγματα στον ουρανό.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πιστεύουμε ότι ο Άρης και όλοι αυτοί οι πλανήτες δεν έχουν ζωή», είπε ο Τραμπ. «Ίσως υπάρχει ζωή που δεν γνωρίζουμε».

Η συνέντευξη με τον Ρόγκαν ήταν σε γενικά πλαίσια φιλική, με τον ίδιο να επαινεί συχνά τον Τραμπ. Σπάνια διέκοπτε τον πρώην πρόεδρο και φαινόταν να τους δένει η κοινή τους αγάπη για το Ultimate Fighting Championship, ένα πρωτάθλημα μικτών πολεμικών τεχνών, τους αγώνες του οποίου παρακολουθεί συχνά ο Τραμπ. Σχολίασε επίσης τα «κωμικά του ένστικτα» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του αλλά και γενικότερα.

Με πληροφορίες από Variety και New York Times


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ