Οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για “στοχευμένα και αναλογικά” αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν


Ο Αμερικάνος αξιωματούχος τόνισε ότι με αυτά τα πλήγματα θα πρέπει να τερματισθεί η απευθείας ανταλλαγή πυρών μεταξύ των Ιράν και Ισραήλ. 

Να μπει τέλος στον κύκλο της βίας μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, δίχως να κλιμακωθεί η σύγκρουση επιδιώκουν οι ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «στοχευμένα και αναλογικά» αντίποινα του Ισραήλ και αφού κατάφεραν να μην χτυπηθούν πυρηνικές εγκαταστάσεις ή πετρελαιοπαραγωγικές υποδομές του Ιράν. Πράγματα για τα οποία ασκούσαν πίεση στο Ισραήλ.

Τα πλήγματα του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών θέσεων του Ιράν φαίνεται να αποτελούν μια στοχευμένη και αναλογική απάντηση στις προηγούμενες επιθέσεις της Τεχεράνης, με μικρό κίνδυνο να προκληθούν θύματα μεταξύ των πολιτών, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι με αυτά τα πλήγματα θα πρέπει να τερματιστούν οι απευθείας ανταλλαγές πυρών μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, ενώ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν άμεσους και έμμεσους διαύλους επικοινωνίας με την Τεχεράνη μέσω των οποίων έχουν καταστήσει σαφείς τις θέσεις τους για πολλά ζητήματα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ