Σαουδική Αραβία: Ξεκίνησε η κατασκευή του ουρανοξύστη Mukaab- Θα είναι το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο


O ουρανοξύστης Mukaab αποκαλείται η «μεγαλύτερη κατασκευή στον κόσμο»

Ξεκίνησε η κατασκευή του υπερυψηλού ουρανοξύστη Mukaab, στο Ριάντ, που θα φτάνει σε ύψος τα 400 μέτρα και θα είναι το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο όταν ολοκληρωθεί.

Θα αποτελέσει το επίκεντρο της ανάπτυξης της, νέας κοινότητας New Murabba, έκτασης 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο βορειοδυτικό Ριάντ.

Το Mukaab είναι τώρα επίσημα υπό κατασκευή με ανασκαφές σε εξέλιξη, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξής του .

Σύμφωνα με την New Murabba Development Company, το έργο που χρηματοδοτείται από το κεντρικό Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), οι εργασίες εδάφους στο εργοτάξιο έχουν πλέον ολοκληρωθεί κατά 86%.

Σχεδιασμένος από την AtkinsRéalis, ο ουρανοξύστης θα έχει σχήμα κύβου με άκρες μήκους 400 μέτρων. Με ύψος 400 μέτρων θα είναι ένας υπερυψηλός ουρανοξύστης – ένα κτίριο άνω των 300 μέτρω και θα γίνει ο ψηλότερος στην πόλη.

mukaab2.jpg

Θα είναι επίσης το μεγαλύτερο κτίριο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με το ειδησεογραφικό σάιτ Bloomberg να το αποκαλεί ως τη «μεγαλύτερη κατασκευή στον κόσμο». Θα πάρει τον τίτλο του σημερινού μεγαλύτερου κτιρίου στον κόσμο από το εργοστάσιο Boeing Everett στις ΗΠΑ.

Μέσα στον κύβο θα περιέχει ένα γιγάντιο αίθριο με έναν σπειροειδή πύργο στο κέντρο του. Γύρω από τον πύργο θα υπάρχουν δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα καταστημάτων, πολιτιστικών και τουριστικών αξιοθέατων.

Ο κύβος θα περικλείεται σε μια χαρακτηριστική πρόσοψη από επικαλυπτόμενες τριγωνικές μορφές που παραπέμπουν στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό στυλ Najdi.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ