Αυστραλία: 50χρονος νομάς ζωγραφίζει τη θαλάσσια ζωή σε καρύδες και… γίνεται περιζήτητος


Οι ζωγραφιές του πάνω σε καρύδες έχουν γίνει αξιοθέατο για πολλούς επισκέπτες παραλιών

Ο John Pavart είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καλλιτέχνη που δεν γνωρίζει από σύνορα και στερεότυπα, καθώς οι καρύδες που ζωγραφίζει κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Πρόκειται για πρώην ανθρακωρύχο από την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, ο οποίος άλλαξε ρότα στη ζωή του και αφοσιώθηκε στη ζωγραφική. Ζωγραφίζει φλοιούς καρύδας εδώ και χρόνια, αφήνοντάς τους γύρω από τις παραλίες του Magnetic Island για να τους βρουν οι τουρίστες και οι ταξιδιώτες. Πλέον, οι ζωγραφιές τους έχουν γίνει κάτι σαν αξιοθέατο για τους επισκέπτες.

«Έτυχε να έχω μερικά σύνεργα ζωγραφικής και σκέφτηκα να τα εκμεταλλευτώ», είπε, εξηγώντας λεπτομερώς το πώς ξεκίνησαν όλα. Στις καρύδες που ζωγραφίζει αποτυπώνονται συνήθως η θαλάσσια ζωή και παραλιακά τοπία. Ο «γκρίζος νομάς», ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους Αυστραλούς ηλικίας 50 ετών που περιφέρονται για αρκετούς μήνες μέσα στον χρόνο, απαντά πως έχει ζωγραφίσει πάνω από 750 καρύδες.

Οι ζωγραφιές του πλέον είναι τόσο περιζήτητες που περιστασιακά ταξιδεύει από το Magnetic Island για το Queensland, την πλησιέστερη ηπειρωτική ακτή, προκειμένου να ζωγραφίσει κάτι αντίστοιχο και εκεί.

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ