Έρημος Σαχάρα: Εικόνες drone δείχνουν μεγάλες λίμνες ανάμεσα σε αμμόλοφους και φοίνικες


Εικόνες από drone από την έρημο Σαχάρα δείχνουν μεγάλες λίμνες να έχουν σχηματιστεί ανάμεσα σε αμμόλοφους και φοίνικες σε ένα από τα πιο άνυδρα μέρη του κόσμου που πλημμύρισε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

Εικόνες από drone από την έρημο Σαχάρα δείχνουν μεγάλες λίμνες να έχουν σχηματιστεί ανάμεσα σε αμμόλοφους και φοίνικες σε ένα από τα πιο άνυδρα μέρη του κόσμου που πλημμύρισε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.

Φωτογραφίες του Reuters αποτυπώνει τις πρωτοφανείς εικόνες από την έρημο Σαχάρα μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που σάρωσαν τμήματα της ερήμου στο νοτιοανατολικό Μαρόκο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δορυφορικά δεδομένα της NASA έδειξαν περίπου 20 πόντους βροχής σε ορισμένες περιοχές της ερήμου. Μερικές από τις πιο δραματικές εικόνες έρχονται από την πόλη Merzouga της ερήμου, όπου ο σπάνιος «κατακλυσμός» χάραξε νέες λίμνες πάνω στους αμμόλοφους.

Αν και σημειώνονται βροχές στη Σαχάρα, συνήθως πέφτουν λίγα εκατοστά βροχής ετησίως και σπάνια στα τέλη του καλοκαιριού.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα έβρεξε καταρρακτωδώς επί δύο 24ωρα σε περιοχές της ερήμου στο νοτιοανατολικό Μαρόκο, καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό σάρωσε τη βορειοδυτική Σαχάρα.

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, τονίζουν ότι οι ξηρασίες δεν αποτελούν πλέον την κύρια απειλή για μια έρημο αλλά οι πλημμύρες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ