ΗΠΑ: Βρέθηκε κρανίο σε τοίχο σπιτιού – Το τεστ DNA απέδειξε σε ποιαν ανήκει


Μετά την εύρεση του κρανίου, αυτό φυλάχθηκε για χρόνια σε μουσείο

Ήταν το 1978 όταν ανακαλύφθηκε ένα ανθρώπινο κρανίο στον τοίχο ενός σπιτιού στο Ιλινόις. Το εν λόγω κρανίο ταυτοποιήθηκε και φαίνεται να ανήκει σε έφηβη από την Ιντιάνα που πέθανε πριν από περίπου 150 χρόνια, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αρχές την Πέμπτη.

Ειδικότερα, βάσει του χρονοδιαγράμματος, το οποίο δόθηκε από το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Κέιν, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στην Μπαταβία βρήκε το κρανίο κατά την ανακαίνιση του σπιτιού. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα, αλλά η υπόθεση «πάγωσε» και το κρανίο μεταφέρθηκε στο μουσείο Batavia Depot για φύλαξη.

Εκεί έμεινε ξεχασμένο μέχρι τον Μάρτιο του 2021, όταν οι επόπτες του μουσείου το επανέφεραν στην επιφάνεια, κατά τη διάρκεια ελέγχου απογραφής. Κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έστειλε το κρανίο στο ιατροδικαστικό γραφείο. Σε συνεργασία με την Othram Laboratories, ένα ιατροδικαστικό εργαστήριο στο Τέξας, το γραφείο κατάφερε να δημιουργήσει ένα προφίλ DNA. Βάσει αυτού, το κρανίο ανήκει στην Έσθερ Γκρέιντζερ, μια 17χρονη κοπέλα που πέθανε κατά τη διάρκεια του τοκετού στο Merrillville, το 1866.

Οι ερευνητές συνέκριναν το DNA με τον δισέγγονο της Γκρέιντζερ, τον Γουέιν Σίλβαρ, απ’ όπου και αποδείχθηκε η ταύτιση. Στη συνέχεια, αξιωματούχοι έθαψαν το κρανίο στο νεκροταφείο West Batavia τον περασμένο Αύγουστο με έξοδα της πόλης.

kranio2.jpg

Η απεικόνιση της έφηβης στην οποία ανήκει (έπειτα από ταύτιση του DNA) το κρανίο που εντοπίστηκε το 1978.

Brian Hill – Daily Herald – AP

Δεν είναι σαφές πώς το κρανίο της Γκρέιντζερ κατέληξε στην Μπαταβία. Τα αρχεία ταφής δείχνουν ότι ενταφιάστηκε στην κομητεία Λέικ της Ιντιάνα. Ο ιατροδικαστής της κομητείας Κέιν, Ρομπ Ράσελ, υπέθεσε σε ένα δελτίο Τύπου ότι ληστές τάφων μπορεί να ξέθαψαν το σώμα της για να το πουλήσουν σε γιατρούς που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ανθρώπινη ανατομία.

*Με πληροφορίες από Associated Press


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ